Τσέχωφ για 2: Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια...

25.02.2016
Τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα», παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ Μικρή Σκηνή από 4 Μαρτίου.

Ένας υποχόνδριος σιτεμένος άνδρας, ο Ιβάν Βασίλιεβιτς Λομώφ, καταφθάνει στο σπίτι των Στεπάνοβιτς να ζητήσει το χέρι της νέας και όμορφης γειτονοπούλας του Νατάλυα. Η μία παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη και μπλέκει τους ήρωες σ΄ ένα γαϊτανάκι κωμικών αντιπαραθέσεων.

Όλοι αναρωτιούνται αν ένα λιβάδι κι ένας σκύλος μπορούν να καταστρέψουν μια πρόταση γάμου; Στην αιώνια διαμάχη των δύο φύλλων ποιός θα κερδίσει; Ο άνδρας ή η γυναίκα; Ο έρωτας ή το συμφέρον; Θα καταφέρει τελικά το ζευγάρι να πιεί σαμπάνια απ΄ το ίδιο ποτήρι;

Κι όταν στο σπίτι μιας χήρας, εισβάλλει ένας άξεστος τύπος από το παρελθόν και ζητάει πίσω τα δανεικά , εκείνη τι πρέπει να κάνει; Να επιστρέψει τα χρήματα ή να του δώσει την καρδιά της; Να μονομαχήσει μαζί του ή να αφεθεί στα στιβαρά του μπράτσα ; Συνεχόμενες ανατροπές θα μπλέξουν και τους δύο στα δίχτυα του έρωτα κάτω από το βλέμμα του πιστού υπηρέτη.

Ο Δημήτρης Μαύρος, η Κωνσταντίνα Κλαψινού κι ο Αλέξανδρος Καλπακίδης, μπλέκουν σ΄ ένα παιχνίδι κωμικών παρεξηγήσεων και ανατροπών κι αφήνουν τον Άντον Τσέχωφ να δώσει τις λύσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Δημήτρης Μαύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Γκουτζαμάνης
Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη
Κοστούμια: Ήρα Λιμνιωτάκη, Κατερίνα Ζουράρη
Πρωτότυπη Μουσική: Arva – Kim
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Ώρες παραστάσεων:
Απογευματινή: Τετ., Κυρ. 7.15 μμ.,
Βραδινή: Πεμ.- Σαβ 9 μμ.

Τιμές εισιτηρίων
12€ (κανονικό),
10€ (Ομαδικό άνω των 5 ατόμων, άνω των 65),
8€ (φοιτητικό,),
6€ (Ανέργων)

Κρατήσεις θέσεων: Ιπποκράτους 7, (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Τηλ : 2103642334, 2103600832 , 6980844484