Μύκονος: Jazz festival με τραγούδια από όλο τον κόσμο

06.05.2016
Μια εκρηκτική live παράσταση με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα! Μία μοναδική βραδιά με τη γνώριμη πλέον ενέργεια του Κωστή Μαραβέγια και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα θα απολαύσουν οι φίλοι της τζαζ μουσικής την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο της Μυκόνου ενώ το Σάββατο 7 Μαΐου οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την All Star Band και την ομάδα κρουστών Batala.

Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο).

Την επομένη, το Σάββατο 7 Μαΐου στην πλατεία Αγίας Μονής θα εμφανιστεί η All Star Band του φεστιβάλ με τις τραγουδίστριες Μιράντα Βερούλη και Κατερίνα Πολέμη και τον κρουστό Πέτρο Κούρτη, τους οποίους θα πλαισιώσουν η γνωστή ομάδα κρουστών BATALA ATENAS, οι οποίοι πρώτα θα έχουν διανύσει παίζοντας τη διαδρομή από Μύλους, Αλεφκάνδρα, Κάστρο προς πλατεία Αγίας Μονής.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον σαξοφωνίστα Θωμά Αλβέρτη και τελεί από την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και τη σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση ότι είναι από εκείνους τους περφόρμερ που χαίρονται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί. Μπορεί να έχει χτίσει προσεκτικά το ρεπερτόριό του μέσα στα χρόνια με τραγούδια φτιαγμένα για ένα αξέχαστο πάρτι, μπορεί να έχει κερδίσει το δικαίωμά του να τραγουδάει Χατζιδάκι και “Μια ζωή την έχουμε”, αλλά και να φλερτάρει με τζαζ, βαλκανικά ηχοχρώματα, ότι του κάνει κέφι, και να είναι ταυτόχρονα 100% o εαυτός του! Μπορεί η μπάντα του να “φυσάει”, αλλά ο κόσμος τον εκτιμά και τον ακολουθεί και για έναν ακόμα λόγο: Επιθυμεί, για δυο ώρες, να ταυτιστεί μαζί του, να νιώσει τη χαρά του, να ενστερνιστεί την αισιοδοξία του, που τη διατηρεί ακέραια σε πείσμα των καιρών, να νιώσει τις μποέμ ιστορίες που του αφηγείται μέσα, και ανάμεσα, στα τραγούδια, σαν δικές του.

Η Κατερίνα Πολέμη

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε μουσική στο φημισμένο Berklee College of Music στις ΗΠΑ οπού έζησε 5 χρόνια. Το 2011 ηχογράφησε το πρώτο της δίσκο και από τότε κάνει συναυλίες στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Το 2012 έκανε την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο του θεάτρου γράφοντας την μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου και έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής από τα βραβεία κοινού του περιοδικού Αθηνοράματος . Έχει γράψει επίσης μουσική για τις παράστασεις "Τρωικός Πόλεμος", "Βlasted", για την ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη όπου ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μουσικής από τη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και έβγαλε τον τρίτο της δίσκο με το saoundtrack της ταινίας. Το 2014 έγραψε μουσική για την παράσταση "Η Μεγάλη Χίμαιρα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου παίχτηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και παίζεται για τρίτη χρονιά στο θέατρο Πορεία.

Miranda Verouli & Desafinados

Με πολύχρονη παρουσία στην Ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες, η Μιράντα Βερούλη είναι μια jazz τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με βαθειά γνώση και ιδιαίτερη ερμηνεία τής Bραζιλιάνικης μουσικής.
Με πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (τελευταία εμφάνιση στο Half Note) αλλά και στο εξωτερικό (τελυταία εμφάνιση στο φημισμένο B-Flat Jazz Club στο Βερολίνο), έρχεται στο 1o Live Jazz Festival της Μυκόνου με τη μπάντα της, τους Desafinados, για να μας ταξιδέψει στα εξωτικά ηχοτοπία της Brazilian Jazz, μέσα από αγαπημένα θέματα των Jobim, Caetano Veloso, Baden Powell, João Donato, Jorge Ben, Μarcos Valle, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και γνήσιο Bραζιλιάνικο feeling.
Μαζί της σπουδαίοι μουσικοί, όπως ο κορυφαίος Έλληνας κρουστός Πέτρος Κούρτης, ο εξαιρετικός πιανίστας Σπύρος Μάνεσης, ο ταλαντούχος Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο καθώς και σε special guest συμμετοχή, ο σαξοφωνίστας και συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ, Θωμάς Αλβέρτης.

Ο Πέτρος Κούρτης

Ενώ η μουσική του πορεία διατρέχει δεκαετίες, σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Κουμεντάκη για τηv Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατέχοντας το ρόλο του τυμπανιστή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ηχογραφώντας με τα κρουστά του τα περισσότερα από τα μουσικά θέματα της έναρξης.

Έχει περιοδεύσει στο εξωτερικό με σχεδόν όλους τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές αλλά και με χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχοντας σε μουσικές συναντήσεις και διεθνή φεστιβάλ.

Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει δύο βιβλία για εκμάθηση κρουστών οργάνων (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας), θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους καθηγητές κρουστών και διαθέτει στο ενεργητικό του έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Batala Athenas

Οι BATALA είναι μια διεθνής μουσική μπάντα που παίζει ρυθμούς samba reggae, μουσική που προέρχεται από το Salvador της Bahia, στη βορειοανατολική Βραζιλία.
Η μουσική έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά, και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη σάμπα.

Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας ένα ισχυρό, δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Η μουσική, σε συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και τα πολύχρωμα κοστούμια των BATALA, δημιουργούν μια οπτική και ακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνάμε.

Ιδρυτής της μπάντας είναι ο Giba Goncalves, κρουστός από την Μπαΐα (Ile Aiye, Olodum, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batala το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε Σύνθεση και Μπάσο στο Ωδείο του Παρισιού.

Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λ.π.

Το 2010 δημιουργήθηκε μια νέα μπάντα Batala στην Αθήνα,μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα.

Οι Batala στην Αθήνα είναι το νέο μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας BATALA.

Σήμερα οι Batala αριθμούν περισσότερους από 1.500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο και συνολικά 24 μπάντες σε 14 χώρες και 3 ηπείρους, μεταφέροντας την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα της Bahia στο ευρύτερο κοινό