Grexit στην... Eurovision! [photos+vds]

11.05.2016
«Come Together» είναι το μότο του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, και το είδαμε στην πράξη, αφού στην έναρξη της τελετής του Α. Ημιτελικού την Τρίτη 5/10, ο 29χρονος νικητής της Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw μάς συγκίνησε ερμηνεύοντας το Heros με τη βοήθεια 44 μικρών παιδιών.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Petra Mede και ο περσινός νικητής Måns Zelmerlöw, ενώ η βραδιά έλαβε χώρα στο εντυπωσιακό Globe Arena της Στοκχόλμης.

Η μετάδοση στην Ελλάδα έγινε από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ HD, με τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Μαρία Κοζάκου. Η βραδιά κύλησε ομαλά - βαρετά θα έλεγε κανείς - και η παρουσίαση των τραγουδιών ολοκληρώθηκε με την Ίρα Λόσκο της Μάλτας, που εμφανίστηκε απαστράπρουσα ... έγκυος στη σκηνή.

Τα χειροκροτήματα του κοινού κέρδισε η Αρμενία και η Ρωσία, που είναι και τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία περνούν κατευθείαν στον τελικό!

Η Ελλάδα με τους Argo και το Utopia Land δυστυχώς δεν πέρασαν στον τελικό, ενώ η Κύπρος πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Σάββατο 14/5!

Οι 10 χώρες που πέρασαν στον 1ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ με τη σειρά ανακοίνωσης είναι:

  1. Αζερμπαϊτζάν: Miracle (Samra)
  2. Ρωσία: You Are The Only One (Sergey Lazarev)
  3. Ολλανδία: Slow Down (Douwe Bob)
  4. Ουγγαρία: Pioneer (Freddie)
  5. Κροατία: Lighthouse (Nina Kraljić)
  6. Αυστρία: Loin d'ici (ZOË)
  7. Αρμενία: LoveWave (Ιveta Mukuchyan)
  8. Τσεχία: I Stand (Gabriela Gunčíková)
  9. Κύπρος: Alter Ego (Minus One)
  10. Μάλτα: Walk on Water (Ira Losco)