Πασχάλης για Eurovision: «Καλώς αποκλειστήκαμε, πήγαμε σαν πλανόδιοι ερασιτέχνες»

25.05.2016
Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, κατά κόσμον Πασχάλης, ετοιμάζεται να μας χαρίσει «Το Party της ζωής μας» στη σκηνή του Ρυθμός Stage για δύο μοναδικές εμφανίσεις!

Mε την μπάντα του μας καλεί, τα Σάββατα 28 Μαΐου και 4 Ιουνίου, σε μία μουσική παράσταση με τα ωραιότερα και αγαπημένα τραγούδια του Πασχάλη - από τους Olympians μέχρι και σήμερα! Μαζί του στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Στέλιος Μακ και οι μουσικοί Αντώνης Πιτσολάντης (μπάσο - φωνητικά), Μιχάλης Λιάμης (τύμπανα) και Παναγιώτης Τσαλόπουλος (πιάνο - organ).

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή ο γνωστός ερμηνευτής μίλησε στο mousikogramma.gr για την Eurovision, τα νεανικά του χρόνια, αλλά και το φως στην άκρη του τούνελ:

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Για πρώτη φορά, από τότε που ισχύουν οι ημιτελικοί, η Ελλάδα εφέτος αποκλείστηκε από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Πώς το είδατε όλο αυτό;

Καλώς αποκλειστήκαμε, αφού πήγαμε σαν πλανόδιοι ερασιτέχνες μουσικοί! Προσωπικά, με ξεγέλασε το video clip, που ήταν αρκετά καλό σε σχέση με το live. Ας τους γίνει μάθημα λοιπόν και ας προσέχουν στο μέλλον να επιλέγουν έμπειρους καλλιτέχνες! Η Eurovision δεν είναι πανηγυράκι, όπως απαξιωτικά το αποκαλούν κάποιοι! Η Eurovision θέλει κότσια, γιατί είναι το μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός παγκοσμίως, για όσους δεν το κατάλαβαν!

Η 5η θέση που είχατε φέρει το '77 με το «Μάθημα Σολφέζ» πιστεύετε θα αργήσει να ξαναέρθει;

Η 5η θέση δεν έχει πια τόση σημασία όση έχει το ότι μετά από 40 χρόνια το «Μάθημα Σολφέζ» είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι όλων των συμμετοχών μας μέχρι σήμερα αποδεδειγμένα…

Τι διαφορά είχε το άρωμα εκείνου του διαγωνισμού από τους διαγωνισμούς του σήμερα;

Κοίταξε, κάθε δεκαετία έχει το δικό της άρωμα. Το Φεστιβάλ εξελίσσεται, γίνεται παγκόσμιο! Οπτικοακουστικά, τεχνολογικά προχωράει τάχιστα! Ας φροντίσουν οι δηθενιστές και οι τάχα μου κουλτουροσκερβελέδες να στείλουν αξιόλογους επαγγελματίες, που θα τιμήσουν την Ελλάδα!

Θα σκεφτόσασταν να ξανασυμμετάσχετε;

Όχι, δεν θα ήθελα! Άλλωστε, το χρέος μου το έκανα και με το παραπάνω! Θεωρώ ότι η Eurovision απαιτεί νέους ανθρώπους με πείρα τέτοια, που θα σταθούν επάξια στον ανταγωνισμό που θα έχουν να αντιμετωπίσουν από τις άλλες χώρες.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ...


Info:

Ρυθμός Stage
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 22.30
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
http://www.rythmosstage.gr/
Τηλ: 210 9750060