Μπήκαμε στις πρόβες του πολυαναμενόμενου West Side Story! [photos]

15.07.2016
Tο διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway, το West side Story παίρνει σάρκα και οστά από την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή που θα παρουσιαστεί στις 16, 17 & 18 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη).

Βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ, το West Side Story μεταφέρει τη δράση στο σήμερα, με την αξέχαστη μουσική μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του 20 αι., του Leonard Bernstein.

Το West Side Story, το απόλυτα "κλασικό" μιούζικαλ, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Broadway με τεράστια επιτυχία, ενώ έγινε διάσημο ανά τον κόσμο με την ομώνυμη ταινία των 10 Όσκαρ, του 1961.

Με φωνητικές απαιτήσεις που πλησιάζουν στην όπερα, αλλά και με μοναδικής ομορφιάς χορευτικά μέρη, το West Side Story θα παρουσιαστεί σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου με τον πολυβραβευμένο Αμερικανό σπεσιαλίστα του είδους John Todd (ο οποίος είχε αναλάβει τις χορογραφίες του περσινού Kiss me Kate).

Τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνογράφος και σκηνοθέτης Πάρις Μέξης, τα κοστούμια η Γιωργινα Γερμανού και τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος. Η διδασκαλία της πρόζας είναι του Παντελή Δεντάκη, ενώ η μετάφραση του Γιώργου Πέτρου.

Στους πρωταγωνιστικους ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλυβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα) μαζί με ένα λαμπερό 30μελές επιτελείο πρωταγωνιστών που αποτελείται από διακεκριμένους τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς.

Η Καμεράτα, σε 35μελή συμφωνικη σύνθεση, θα παρουσιάσει την υπέροχη αυθεντική ενορχήστρωση του έργου, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε το 1957, με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Bernstein, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης του έργου με την Kiri te Kanawa και τον José Carreras για την Deutsche Gramophone.

To Iife.gr μπήκε στις πρόβες του πολυαναμενόμενου αυτού μιούζικαλ και κράτησε στο φωτογραφικό του φακό τις πιο όμορφες στιγμές!


Επιμέλεια: Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες: Αγγελική Μπίτσικα (fb page: agelikibitsikaphotography)