Η Τζέιν Φόντα βγαίνει σε... δημοπρασία

22.07.2016
Το διάσημο πορτρέτο της από τον Άντι Γουόρχολ και το περίφημο κορμάκι αερόμπικ μαζί με πίνακες και άλλα προσωπικά αντικείμενα βγαίνουν στο σφυρί από τον οίκο Julien του Λος Άντζελες αυτό το φθινόπωρο. Η δυο φορές βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός αποφάσισε να ξεφορτωθεί αντικείμενα και πίνακες σε μια από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες αντικειμένων σταρς εν ζωή στις 23 Σεπτεμβρίου.

Για την Τζέιν Φόντα είναι η πρώτη φορά που δίνει αντικείμενά της σε δημοπρασία και εξήγησε ότι ήθελε να κάνει ένα ξεκαθάρισμα των αντικειμένων που κατέχει. Μόνο το έργο του Άντι Γούρχολ, η διάσημη ποπ λιθογραφία με το πορτρέτο της αναμένεται να αποφέρει σύμφωνα με εκτιμήσεις 25.000-30.000 δολάρια. Το άλλο διάσημο αντικείμενο είναι φυσικά το κορμάκι που φορούσε όταν έκανε αερόμπικ

Η 79χρονη ηθοποιός είχε πολλές επιτυχίες στην καριέρα της. Η μεγαλύτερη όλων είναι εκτός κινηματογραφικής οθόνης, όταν το 1982 κυκλοφόρησε τη βιντεοκασέτα «Γυμναστική με την Τζέιν Φόντα». Η ίδια τότε θεωρούσε ότι θα ήταν μεγάλη αποτυχία. Η βιντεοκασέτα πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα (η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών) και ακολούθησαν άλλες 26. Πρόσφατα η τζέιν Φόντα κυκλοφόρησε μια σειρά DVD με ασκήσεις για ηλικιωμένους.

Το ριγέ μαύρο και κόκκινο κορμάκι στο φορούσε στο εξώφυλλο της βιντεοκασέτας και μια ολόκληρη συλλογή ρούχων αερόμπικ ήταν παραγγελία της στο ατελιέ Βερσάτσε.

Δείτε το δελτίο τύπου του Οίκου Julien.