Τάσος Νούσιας: Συγκλονίζει περιγράφοντας πώς βίωσε το πραξικόπημα της Τουρκίας!

26.07.2016
Στην Τουρκία και μάλιστα μέσα σ΄ένα ταξί βρισκόταν ο Τάσος Νούσιας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Βήμα για την οδυνηρή εμπειρία του και περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς έζησε το πραξικόπημα:

«"Πραξικόπημα; Τι εννοείς πραξικόπημα;". Δυστυχώς ο τούρκος οδηγός μας δεν μιλούσε αγγλικά. Επαναλάμβανε συνέχεια τη φράση "çok problem" (σ.σ.: «τσοκ προμπλέμ»), μεγάλο πρόβλημα δηλαδή« και συνεχίζει «Ηταν 11.15 το βράδυ. Βρισκόμουν 40 χιλιόμετρα έξω από τη Σμύρνη. Ηταν η προτελευταία ημέρα γυρισμάτων και είχα αποκοπεί, μαζί με ακόμη τρεις Ελληνες, από την υπόλοιπη ομάδα παραγωγής προκειμένου επισκεφτώ ένα παραδοσιακό χαμάμ. Ξαφνικά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Οτι τα πράγματα είναι για την ακρίβεια πολύ επικίνδυνα».

Ο ηθοποιός μαζί με άλλους έλληνες συναδέλφους του βρέθηκε στην Τουρκία για τα γυρίσματα της ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής «Η Ρόζα της Σμύρνης», βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», και βίωσε το πολιτικό τουρκικό γεγονός από κοντά.