Μετά από πτώση στον ύπνο του πέθανε ο Λέοναρντ Κοέν

18.11.2016
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μεγάλου μουσικού Λέοναρντ Κοέν στα 82 του χρόνια, η οικογένεια δεν αποκάλυψε την αιτία που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση του μάνατζερ του Κοέν, Ρόμπερτ Μπι Κόρι η μεγάλη μορφή της μουσικής, ο Λέοναρντ Κοέν, πέθανε στον ύπνο του, έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια της νύκτας, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

«Ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος, αναπάντεχος και ειρηνικός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του .

Ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στις 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 82 ετών. Οταν ανακοινώθηκε, τρεις ημέρες μετά, δεν διευκρινίσθηκε η αιτία του θανάτου του.

Τάφηκε σε ένα λιτό φέρετρο από πεύκο, στο Μόντρεαλ στις 10 Νοεμβρίου, δίπλα στην μητέρα και τον πατέρα του, έγραψε την Κυριακή στο Facebook ο γιος του Άνταμ Κοέν - που επίσης ασχολείται με τη μουσική.

Τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, ο Κοέν είχε δηλώσει πως υπήρχαν πολλά που ήθελε να κάνει ακόμη, αλλά πως ήταν έτοιμος και να πεθάνει - αργότερα το πήρε πίσω λέγοντας πως υπερβάλλει. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Κοέν έχει έναν θησαυρό με αδημοσίευτα και ημιτελή ποιήματα που θέλει να προλάβει να τα ηχογραφήσει ή να τα δημοσιεύσει.