Είδαμε Πάριο - Βιτάλη: Ποιος να συγκριθεί μαζί τους; [photos + vds]

22.11.2016
Ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη πρεμιέρα, καθώς οι δύο αυτοί μεγάλοι καλλιτέχνες είναι φανερό ότι εκτιμούν βαθύτατα ο ένας τον άλλον - θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι ερωτευμένοι ο ένας με τη φωνή του άλλου!

Ο απόλυτος ερμηνευτής Γιάννης Πάριος και η ροκ αυτοβιογραφική Ελένη Βιτάλη ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στην Ιερά Οδό με μια πρεμιέρα από καρδιάς. Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές μάς εξέπληξαν ευχάριστα με την απόφασή τους να συνεργαστούν φέτος, σε ένα σχήμα με παλιά αγαπημένα τραγούδια.

Η βραδιά της πρεμιέρας το Σάββατο 19/11 κύλησε ομαλά, με τους δύο καλλιτέχνες σαν μικρά... παιδιά να ξεδιπλώνουν απλόχερα την ερμηνευτική τους δύναμη, με τη ζεστή σκηνική παρουσία τους και με ένα πηγαίο κέφι που κράτησε τους θεατές προσηλωμένους έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Ο Γιάννης Πάριος με το γνωστό πάθος και την αισθαντικότητα, ξεσήκωσε τον κόσμο που ήταν φανερό ότι τον αποθεώνει με... φυσικότητα. Από την άλλη, η Ελένη Βιτάλη, αυθεντική, μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, καθήλωσε με την ερμηνευτική της δεινότητα και τον σεβασμό της για το τραγούδι. Είπε φυσικά τα δικά της τραγούδια, με τον τρόπο μου μόνο εκείνη ξέρει. Ενθουσίασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τραγουδώντας την «Κιβωτό», που ανέφερε ότι έγραψε όταν γεννήθηκε ο γιος της, αλλά που πλέον βρίσκεται σε άλλη φάση από εκείνη που περιγράφουν οι στίχοι της... Η ζωή προχωράει!

Ο Γιάννης Πάριος και η Ελένη Βιτάλη ερμήνευσαν δικά τους κομμάτια - αλλά τραγούδησαν και κομμάτια που οι ίδιοι αγάπησαν στην μεγάλη πορεία της καλλιτεχνικής τους πορείας. Μάς θύμισαν συνθέτες όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και δημοτικά και νησιώτικα. Εξάλλου, η Βιτάλη δεν σταματάει να δηλώνει ότι η φωνή της «ανδρώθηκε» στα πανηγύρια!

Συγκινητική η στιγμή που ο Πάριος τραγούδησε Μοσχολιού, ενώ στη σκηνή προβαλλόταν από προτζέκτορα το πρόσωπο της αγαπημένης Ελληνίδας ερμηνεύτριας, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2005.

Οι δύο καλλιτέχνες αποζημίωσαν με το παραπάνω το κοινό τους, που δεν σταμάτησε στιγμή να σιγοτραγουδάει μαζί τους, και να χειροκροτεί ένα πρόγραμμα «σαν το παλιό καλό κρασί», φτιαγμένο με μεράκι κι αγάπη.

Ίσως το μοναδικό που έχουμε να παρατηρήσουμε για αυτή την αναπάντεχη καλλιτεχνική συνάντηση είναι ότι αυτές τις δύο τόσο καταλυτικά χαρακτηριστικές χροιές, δυσκολευτήκαμε να τις συνηθίσουμε όταν τραγούδησαν η μία πάνω στην άλλη.

Info:

Ιερά Οδός
Ιερά Οδός 18-20
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3428272
https://www.facebook.com/IeraOdosofficial/?fref=ts
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο βράδυ & Κυριακή απόγευμα

Δείτε στην επόμενη σελίδα τους επώνυμους καλεσμένους της βραδιάς - ανάμεσά τους: ο Τάσος Χαλκιάς με την σύζυγό του, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η πρώην σύντροφός του Πάριου Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Δημήτρης Μακαλιά με την Αντιγόνη Ψυχράμη, η Μαρία Ηλιάκη με τον Νεκτάριο Γαλίτη, ο Γιώργος Σατσίδης με τον Βλάση Χολέβα και την Σαμάνθα Αποστολοπούλου, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Δούκας Χατζηδούκας με την Κερασία Κούη και την Βένια Καραγιάννη και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια: Χριστίνα Τσατσαράγκου