Τέσσερις τέχνες υμνούν τον Καβάφη...

30.01.2004
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, όπου συναντώνται τέσσερις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης -η μουσική, ο χορός, η υποκριτική και η βιντεοτέχνη- φιλοξενείται στις 3 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση, έχει τον τίτλο "Κ.Π. Καβάφης" και εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη, όπου συναντώνται τέσσερις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης -η μουσική, ο χορός, η υποκριτική και η βιντεοτέχνη- φιλοξενείται στις 3 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση, που κλείνει τον κύκλο εκδηλώσεων προς τιμήν του αλεξανδρινού ποιητή με αφορμή τις επετείους της γέννησης και του θανάτου του (140 και 70 έτη αντίστοιχα),έχει τον τίτλο "Κ.Π. Καβάφης" και εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής θα ακουστούν αποσπάσματα των ποιημάτων, των πεζών κειμένων, της μελοποιημένης ποίησης και των ταινιών γύρω από το έργο του ποιητή.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην παράσταση, που στήθηκε με τη σκηνοθετική επίβλεψη του Θέμη Μουμουλίδη, είναι οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Μπέζος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ενώ η Φωτεινή Δάρρα και ο Κώστας Θωμαϊδης θα ερμηνεύσουν τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου και Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Επίσης οι χορογράφοι Κική Μπάκα, Σεσίλ Μικρούτσικου και Αποστολία Παπαδαμάκη, εμπνευσμένες ποίηματα του Καβάφη, θα μεταφέρουν στο κοινό μέσα από την κίνηση το λόγο του μεγάλου ποιητή.