Η νέα Multi 22 επιλογή!

01.03.2004
Στο νεοκλασικό της Ερμού 116 στου Ψυρρή, η ομάδα του free2go club 22 έφτιαξε ένα νέο χώρο όπου σε τρεις ορόφους θα στεγάζονται πολλά διαφορετικά πράγματα. Στο ισόγειο βρίσκεται το εστιατόριο...
Στο νεοκλασικό της Ερμού 116 στου Ψυρρή, η ομάδα του free2go club 22 έφτιαξε ένα νέο χώρο όπου σε τρεις ορόφους θα στεγάζονται πολλά διαφορετικά πράγματα. Στο ισόγειο βρίσκεται η το εστιατόριο "Salsa &pasta", στο υπόγειο "το παζάρι" και στον πρώτο όροφο το "Global music bar".

To κτίριο: Την αναπαλαίωση του νεοκλασικού επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Γαλάτης. Στόχος του ήταν η διατήρηση και η αποκάλυψη των υλικών του κτιρίου. Στον εξωτερικό χώρο καθαρίστηκαν και φωτίστηκαν οι μαρμάρινες κορνίζες, στο ισόγειο η αποκαλύφθηκε η πέτρινη λιθοδομή, ενώ στον πρώτο όροφο διατηρήθηκε στην αρχική της μορφή η ξυλοκατασκευή της οροφής.

Το παζάρι: Στο υπόγειο του νεοκλασικού στεγάζεται ένα ιδιότυπο παζάρι με ethnic αντικείμενα. Σε συνεργασία με την εταιρία πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης από όλο τον κόσμο "Παζάρι" στον όροφο αυτό θα πωλούνται από αρωματικά στικς μέχρι φωτιστικά και από κοσμήματα μέχρι μικροέπιπλα και υφάσματα. Το παζάρι θα ανανεώνεται συνεχώς με αντικείμενα από όλον τον κόσμο. Μια βόλτα από εκεί θα ισοδυναμεί με μια ξενάγηση στις παραδόσεις ιδιαίτερων πολιτισμών του παγκόσμιου χωριού. Το εστιατόριο "Salsa & pasta": Στο ισόγειο του κτιρίου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε εστιατόριο μια εντελώς νέα φιλοσοφία φαγητού. Ένα concept που θα κάνει αίσθηση. Στο "salsa & pasta" θα σερβίρονται αποκλειστικά μακαρονάδες με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα ζυμαρικά θα σερβίρονται δωρεάν σε απεριόριστη ποσότητα, ο πελάτης θα διαλέγει (και θα πληρώνει) μόνο τη σάλτσα, ενώ ο τρόπος σερβιρίσματος θα είναι σπιτικός. Οι 22 σπιτικές σάλτσες του καταλόγου θα ξεκινούν από πεντανόστιμες σάλτσες βουτύρου ή τομάτας και θα καταλήγουν σε φίνους συνδυασμούς χαβιαριού και αχινού δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα γεύσεων(και τιμών). Ο κατάλογος της τραπεζαρίας περιέχει επίσης σαλάτες και γλυκά αλλά και μια μεγάλη και ενημερωμένη wine & champagne list.

Το Global Music Bar: Στον πρώτο όροφο συναντάμε το living room. O χώρος είναι σε δύο επίπεδα και θα λειτουργεί σαν bar με μεγάλη ποικιλία κρασιών, ουίσκι, cocktails και champagne. Η πρωτοτυπία εδώ είναι ότι όλα τα ποτά θα συνοδεύονται από μεζέδες οι οποίοι θα είναι διαφορετικοί για κάθε είδος ποτού. Στον χώρο υπάρχουν δύο bar όπου θα σερβίρουν σπάνια malt ουίσκι, ιδιαίτερα cocktail, cocktail σαμπάνιας αλλά και απλά ποτά.

Η διακόσμηση: Οι πολιτισμοί του κόσμου σε πλήρη αρμονία. Ethnic αντικείμενα από πολλές χώρες. Και στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα. Α! και αν δεις κάτι που σου αρέσει (είτε αυτό είναι καναπές είτε τασάκι) μπορείς να το αγοράσεις.

To soundtrack: World music με άποψη και χορευτική διάθεση. Ο maitre του είδους μουσικός παραγωγός Γιάννης Λώλος (Μελωδία 99.2, Kosmos 93.2) αλλά και ο Μάνος Τζανακάκης από του Globalistas μας ταξιδεύουν στις μουσικές του κόσμου. Όλοι οι ήρωες της world σκηνής θα περάσουν από τα πλατό του multi 22 ενώ θα υπάρξουν βραδιές με μουσικά αφιερώματα σε ιδιαίτερους μουσικούς προορισμούς.

Cafe: Το μαγαζί επίσης θα λειτουργεί και σαν καφέ με μια μεγάλη ποικιλία καφέδων (με ονομασία προέλευσης - υπάρχει μέχρι και ο πιο σπάνιος καφές του κόσμου ο Jamaica Blue Mountain), τσάι, γλυκών και sandwiches, από τις 16.00 το απόγευμα.

Η κάβα: Ενημερωμένη και με λόγο ύπαρξης. 22 Λευκά, 22 ερυθρά, 2 Ροζέ και 22 σαμπάνιες. Και μεγάλη ποικιλία malt ουίσκι και πολλά cocktails.

Το deli: Φεύγοντας από το multi μπορείς να αγοράσεις από το mini deli εκλεκτά εδέσματα (τυριά αλλαντικά κ.α.) αν δεν έχεις αγοράσει ήδη τον καναπέ (βλ. κατηγορία διακόσμηση)

To service: Ειδικευμένο, ενημερωμένο και ευγενικό. Ξέρει να σου πει τις σάλτσες απέξω αλλά επίσης θυμάται την χρονιά παραγωγής όλων των κρασιών. Και δεν αλλάζει υστερικά το τασάκι κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Ωράριο: Καθημερινά ανοιχτό από το πρωί.

Συμπέρασμα: Επιτέλους μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο Ψυρρή. Σε ένα υπέροχο κτίριο με πολλά επίπεδα ένα νέο είδος μαγαζιού γεννιέται. Θα είμαστε εκεί να το δούμε να μεγαλώνει.


Ερμού 116 και Λεωκορίου
Tηλ. 210 - 3316766 & 210 3311030