Ρικάρντο Μούτι και Φιλαρμονική της Βιέννης μέσα και έξω από το Μέγαρο!

17.06.2010
Ο Ρικάρντο Μούτι διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης μέσα και... έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Ο Ρικάρντο Μούτι διευθύνει τη Φιλαρμονική της Βιέννης μέσα και... έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Με τη συναυλία αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στην Aίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Μέγαρο επέλεξε να κλείσει εντυπωσιακά το πρόγραμμα του για την καλλιτεχνική περίοδο 2009-2010.

Ο διάσημος Ιταλός αρχιμουσικός, προσωπικότητα που ήδη έχει περάσει στην ιστορία της κλασσικής μουσικής για τις λαμπρές του ερμηνείες με κορυφαία μουσικά σύνολα, θα διευθύνει την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου που δίκαια χαρακτηρίζεται, μετά από 160 χρόνια λειτουργίας, ως η πιο στενά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή κλασική παράδοση, σε έργα Μότσαρτ συμφωνία του Λιντς, Σούμπερτ Συμφωνία αρ.8 «Ημιτελής» και Τσαϊκόφσκι συμφωνία αρ.6 «Παθητική».

Τα εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν λίγες μόνον ώρες από την έναρξη προπώλησης τους. Οι φίλοι που δεν καταφέραν να προμηθευτούν εισιτήρια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία δωρεάν από αναμετάδοση που θα γίνει απευθείας από την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης σε δύο γιγαντοοθόνες που θα θα έχουν στηθεί στον κήπο, ειδικά για την εκδήλωση.

Ο ολάνθιστος κήπος του Μεγάρου θα πλημυρίσει από την εκπληκτική μουσική και την εικόνα του διάσημου μαέστρου και της Ορχήστρας και θα φιλοξενήσει τους φίλους της μουσικής που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά καθισμένοι στο γρασίδι κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, μια μοναδική μουσική εμπειρία.