Ένα ταξίδι σε ένα περίεργο κόσμο στο BIOS!

18.03.2009
«Α guide to getting lost», ένα ταξίδι στις σύγχρονες Terrae Ιncognitae, σε ότι μένει να ανακαλυφθεί, σε ότι παραμένει άγνωστο αλλά και σε όσα γνωρίζουμε, σε σταθερές και μεταβλητές συντεταγμένες, ένα ταξίδι σε ένα περίεργο κόσμο.
«Α guide to getting lost», ένα ταξίδι στις σύγχρονες Terrae Ιncognitae, σε ότι μένει να ανακαλυφθεί, σε ότι παραμένει άγνωστο αλλά και σε όσα γνωρίζουμε, σε σταθερές και μεταβλητές συντεταγμένες, ένα ταξίδι σε ένα περίεργο κόσμο.
Ο λόγος για τη νέα παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Mkultra που επιστρέφει μετά από μια σειρά παραστάσεων με την F2 Performance unit (Restricted Area, Secret Location, 100 Μικρά μυστικά, 22 Δωμάτια, Dark room).

10. Προσπάθησε να πας πίσω στο μέρος που ξέρεις
09. Δεξιά ή Αριστερά;
08. 1+1=1
07. Η κορυφή να αγγίζει τον ουρανό
06. Πρώτα ο νερόμυλος μετά η ατμομηχανή
05. Ότι σταθερό διαλύεται στον αέρα
04. Η αλλαγή έρχεται! γίνε μέρος της
03. Αυτό είναι νερό! Αυτό είναι νερό!
02. Εδώ και τώρα
01. 10 λεπτά αρκούν, 10 λεπτά μόνο
00. Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι

Ένα ταξίδι σε ένα κόσμο όπου θα υπάρχουν εκρήξεις και πυροτεχνήματα στη μέση της νύχτας. Θα υπάρχουν σούπερ ήρωες και μαγικά ταξίδια και ένα τελευταίο πάρτυ. Θα υπάρχει μια στιγμή όπου όλα θα είναι εκτός ελέγχου. Θα υπάρχουν επαναστάσεις και συγκρούσεις και πολλές πολλές καθημερινές στιγμές αλλαγής. Θα υπάρχει ένα ευτυχισμένο τέλος μετά από όλα αυτά και πολλά νέα ξεκινήματα ή μάλλον ένα ευτυχισμένο ξεκίνημα και πολλές διαφορετικές καταλήξεις.


MKULTRA
Η ομάδα Mkultra δημιουργεί παραστάσεις σε θέατρα, χώρους τέχνης και πραγματικούς/ καθημερινούς χώρους. Χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική δομή, την ατμόσφαιρα και κοινωνική χρήση του κάθε χώρου και κάνει παραστάσεις αποκλειστικά για το συγκεκριμένο χώρο στον οποίο παρουσιάζονται. Ο τρόπος δουλείας της ομάδας εντάσσεται στα πλαίσια του devised theatre, αλλά ακολουθεί και μια προσωπική μεθοδολογία και αισθητική. Παραστάσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την ομάδα F2 Performance unit), την Αγγλία και την Ιταλία.

Ιδέα/Δημιουργία: Mkultra
Σκηνοθεσία: Γκίγκη Αργυροπούλου
Σκηνικό/Χώρος: Κατερίνα Ποιμενίδου
Δραματουργία: Peader Kirk
Κίνηση: Ξένια Θεμελή
Performers: Βασιλική Δήμου, Μαίρη Λούση, Στέλιος Παρρής, Νατάσσα Πασχάλη, Νίκος Σάμπαλης, Eυαγγελή Φίλη, Φαίδρα Χατζηκωσταντή

Διάρκεια παραστάσεων: 26 Μαρτίου - 12 Απριλίου 2009
Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια: 70’

BIOS MAIN Είσοδος: 15 €, 12€ (φοιτητικό)