Ενας Ξυλοκόπος στο Θέατρο Πορεία!

30.03.2009
Το έργο «Ο Κυνηγός» παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Βασίλη Χριστοφιλάκη, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία «The Woodsman» («Ο Ξυλοκόπος»).
Το έργο «Ο Κυνηγός» παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Βασίλη Χριστοφιλάκη, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία «The Woodsman» («Ο Ξυλοκόπος»).
Το «ευαίσθητο θέμα» που αναδεικνύεται στην παράσταση και προσεγγίζεται με λεπτούς χειρισμούς είναι η παιδοφιλία.
Ο Ουόλτερ, ένας σαραντάρης άντρας, επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, ύστερα από 12 χρόνια που πέρασε στη φυλακή με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων κοριτσιών.
Ο ήρωας θεωρεί ότι έφταιξε και πλήρωσε για την πράξη του. Έχει όμως και η κοινωνία την ίδια άποψη; Πιάνει δουλειά σε ένα ξυλουργικό εργοστάσιο.
Προσπαθεί να είναι ήσυχος και αγωνίζεται να στήσει μια νέα ζωή. Όπως είναι «φυσικό», τα εμπόδια δεν αργούν να φανούν. Ο Ουόλτερ γνωρίζει ξανά τον ενήλικο έρωτα.
Η σχέση του όμως με την ασυμβίβαστη Βίκυ και το ασυνήθιστα χαμηλό προφίλ του, ανασύρουν στην επιφάνεια το μυστικό του. Η κοινωνία μόλις μαθαίνει το παρελθόν του, τον κατατρέχει.
Ωστόσο, τον Ουόλτερ, περισσότερο από την κοινωνία, τον απασχολεί ο ίδιος ο εαυτός του. Εκεί θέλει να δώσει τη μάχη. Και θέλει να βγει νικητής. Θέλει να ξεριζώσει από μέσα του την επιθυμία. Θέλει να γίνει φυσιολογικός και, κάθε μέρα περπατά σ' ένα τεντωμένο σκοινί...

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Σκηνικά: Γιάννης Στεφανάκις
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας
Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σταύρος Σιούλης, Νάντια Περιστεροπούλου.

Θέατρο «Πορεία»
Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69 Πλατεία Βικτωρίας τηλ. 210 8210991

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Από 16.03.09 έως 07.04.09 κάθε Δευτέρα + Τρίτη στις 21:00
και από
24.04.09 έως 31.05.09 κάθε Παρασκευή Σάββατο + Κυριακή στις 21:00

Πρώτη παράσταση 16 Μαρτίου 2009
Τιμές εισιτηρίων : 15€ , 10€ φοιτητικό