Συναυλίες από νέους σολίστ, αλλά και καθηγητές στους Παξούς

25.06.2010
Τόπο συνάντησης της ελίτ των νέων ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών θα αποτελέσει και φέτος το νησί των Παξών.

Τόπο συνάντησης της ελίτ των νέων ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών θα αποτελέσει και φέτος το νησί των Παξών.

Για δέκα μέρες, από 26 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι μουσικοί υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών της Διεθνούς Ακαδημίας «Ανσάμπλ Μοντέρν» της Φρανκφούρτης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν να έρθουν σε επαφή με ένα πλούσιο ρεπερτόριο έργων σημαντικών συνθετών της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Ξενάκης, ο Στραβίνσκι, ο Μπεργκ, ο Λίγκετι, ο Στόκχαουζεν κ.ά. Τα αποτελέσματα των σεμιναρίων το κοινό θα μπορέσει να τα απολαύσει δωρεάν στις δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Λογγού, στις 4 και 5 Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι καθηγητές της Διεθνούς Ακαδημίας, διακεκριμένοι σολίστ οι ίδιοι, θα δώσουν συναυλία στον ίδιο χώρο την 1η Ιουλίου. Ο καλλιτεχνικός συντονισμός του Φεστιβάλ ανήκει στη Νάντα Γερουλάνου.

Στόχος του Φεστιβάλ Παξών είναι μέσα από τα εντατικά σεμινάρια-εργαστήρια και την εμπειρία των συναυλιών να αποκτήσουν οι νέοι σολίστ την ικανότητα ερμηνειών υψηλού επιπέδου και ακρίβειας σε σημαντικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, αλλά και να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό τη σύγχρονη μουσική. Μέσα από το Φεστιβάλ ξεπήδησε το 2004 το «Ergon Ensemble». Στηρίζεται σε έναν βασικό πυρήνα μουσικών, και υποστηρίζεται, ανάλογα με το πρότζεκτ, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, που ειδικεύονται στη νέα μουσική και σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σύνολο. Υπεύθυνος του συνόλου είναι ο Αλέξανδρος Μούζας.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραμένοντας πιστό στους εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς στόχους του, αγκαλιάζει το Φεστιβάλ Παξών.