"Πυξ Λαξ" στο Θέατρο Admiral!

08.12.2004
H ανατρεπτική κωμωδία "Πυξ Λαξ" παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Admiral σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου με τον Γιάννη Ζουγανέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
H ανατρεπτική κωμωδία "Πυξ Λαξ" παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Admiral σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου με τον Γιάννη Ζουγανέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το έργο "Πυξ Λαξ" με τον αγγλικό τίτλο "The Nerd" αποτελεί μία ακόμα επιτυχία του διάσημου συγγραφέα Larry Shue. Οι ήρωές του, εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα, είναι κλασικοί χαρακτήρες κωμωδίας: ένας επιτυχημένος μεγαλοαρχιτέκτονας, η γοητευτική σύντροφός του, ο ραδιούργος φίλος τους, ένα φιλικό τους ζευγάρι με πολλά προβλήματα... νευρασθενικής φύσεως, ο 8χρονος γιος τους και ένας απρόσκλητος επισκέπτης που έρχεται να ανατρέψει το σκηνικό και να φέρει τα πάνω-κάτω!

Σχετικά με το έργο
To έργο διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και είναι κωμωδία καταστάσεων. Το σκηνικό εξελίσσεται σε ένα πάρτι γενεθλίων. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή μέχρι τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο Ρικ, ένας αινιγματικός τύπος με μηδενικούς τρόπους και κοινωνικές αναστολές που καταφέρνει να προκαλέσει αναστάτωση με την εκκεντρική του συμπεριφορά.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ρικ υποδύεται ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ επί σειρά ετών στην παράσταση του Λονδίνου, το ρόλο κατείχε ο Rowan Atkinson (γνωστός στην Ελλάδα και ως Μίστερ Μπιν).

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Θάνος Καληώρας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Αντώνης Κρόμπας, Ηρώ Λούπη, Θεώνη Σκαλέρη και Κατερίνα Τσεβά.
Τη μετάφραση υπογράφει η Έλενα Ακρίτα, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στον Κώστα Αρζόγλου.
Την επιμέλεια της μουσικής και των στίχων στα ελληνικά έκανε ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Σδούγκος.