Οδοιπορικό Μνήμης στα Ιωάννινα από το Τελλόγλειο

23.02.2005
Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο πλαίσιο του γευστικού αφιερώματος στην Ηπειρώτικη Κουζίνα, φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας "Ιωάννινα: Οδοιπορικό Μνήμης 1860-1940".
Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο πλαίσιο του γευστικού αφιερώματος στην Ηπειρώτικη Κουζίνα, φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας "Ιωάννινα: Οδοιπορικό Μνήμης 1860-1940".

Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών "άλλων εποχών" της πρωτεύουσας της Ηπείρου, που διοργανώνεται από το Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα σε συνεργασία με το Ριζάρειο Ιδρυμα.

Χρονικά η έκθεση καλύπτει την περίοδο από το 1862 μέχρι τη δεκαετία του 1940, αποτυπώνοντας έτσι την νεώτερη ιστορική διαδρομή της πόλεως των Ιωαννίνων σε καίριες στιγμές της. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει εικόνες από την καθημερινή ζωή, το δομημένο περιβάλλον, τη φύση, τα ιστορικά πρόσωπα, τα ήθη και τα έθιμα των καιρών και τις άγνωστες φιγούρες της ρομαντικής πόλης που χάθηκε.

Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, το Ριζάρειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Ακτια Νικόπολις και πολλούς ιδιώτες. Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, οι φωτογραφίες έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και έχουν επανεκτυπωθεί με σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους σε φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων.

Οι φωτογραφίες είναι παραγωγή του Ριζαρείου Ιδρύματος και της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών με χορηγία του Ιδρύματος Λάτση.

Η σύλληψη της ιδέας, η συλλογή του πρωτότυπου υλικού και ο συντονισμός ανήκουν στον Πρόεδρο του Ριζαρείου Ιδρύματος, κύριο Αγγελο Κίτσο, ενώ η επεξεργασία, η εκτύπωση των φωτογραφιών και η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον φωτογράφο Τάκη Αναγνωστόπουλο.

Διάρκεια Έκθεσης: 23.02.2005 - 10.04.2005
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη: 09:00 - 14:00, Τετάρτη και Παρασκευή: 09:00 - 21:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00 - 18:00