ΣτΝ 2005-06: Mode Plagal, Μάρθα Φριτζήλα, Walter Testa & guests (**)

17.12.2005
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αγαπητοί Mode Plagal και συνεργάτες, πάρτε τανάλιες, γαλλικά κλειδιά και κατσαβίδια κι αρχίστε να σφίγγετε τις βίδες και τα παξιμάδια αυτού του προγράμματος γιατί αν συνεχίσετε έτσι το βλέπω να πέφτει στα κεφάλια του κοινού και ν' αφήνει πολλούς τραυματισμένους πίσω του. Καμιά φορά συμβαίνει και αυτό: να πας να ακούσεις καμιά δεκαριά εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές οι οποίοι παίζουν και ερμηνεύουν υπεροχότατα τραγούδια και το πρόγραμμα όλο μαζί να μην είναι καλό. Να κάνει αδικαιολόγητες "κοιλιές" (και μεγάλες), να περιέχει παραπάνω ορχηστρικά κομμάτια σπαρμένα χωρίς ειρμό μέσα στην όλη ροή, να έχει πρόβλημα ο ήχος του (να μην ακούς καθόλου έναν από τους τραγουδιστές και η ορχήστρα να τους καβαλάει όλους σχεδόν συνέχεια), και γενικώς να μην καταφέρνει να γίνει "πρόγραμμα". Πήγα (αναγκαστικά και παρόλο που δεν το ήθελα) στην πρεμιέρα και ελπίζω ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα διορθωθούν με λίγο ροντάρισμα. Διότι αλλιώς φοβάμαι ότι το κοινό δεν θα μπορεί να κρατηθεί στις καρέκλες του.
ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-92.26.975 & 210-92.39.031
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη-Σάββατο
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 23:00

ΤΙΜΕΣ
Εισιτήριο με ποτό στο μπαρ: 10 ευρώ
Ποτό στο τραπέζι: 20 ευρώ
Φιάλη Ουίσκι/4 άτομα: 120 ευρώ (κομπλέ)
Φιάλη κρασί/2 άτομα: 60 ευρώ (κομπλέ)

Ήμουν κι εγώ εκεί...
"Όταν βάζεις το παπάκι με τη φούντα τη χρυσή
τρέμει ο ουρανός να πέσει με τ' αστέρια του μαζί"

Ξεκίνησα από μία από τις καλύτερες στιγμές αυτού του προγράμματος.
Η "Γυφτοπούλα στο χαμάμ" σε μια καταπληκτικά λάγνα διασκευή και σε μία εξαίσια ερμηνεία από τη Μάρθα Φριτζήλα, αποτελεί από μόνη της λόγο για να πας στο Σταυρό του Νότου αυτές τις μέρες.
Εδώ που έχουν μαζευτεί μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς που διαθέτει η επικράτεια και παίζουν Funky τσάμικα, jazzy μικρασιάτικα και σαξοφωνημένα "κλέφτικα".. (λέμε τώρα).
"Μια γαλαζοφορεμένη την καρδιά μου έχει καμένη
Δε μπορώ να τη γελάσω το χεράκι της να πιάσω"

Πολύ όμορφα τα τραγούδια, πολύ τσακάλια οι διασκευές, εξαιρετικά τα πνευστά του Θοδωρή Ρέλλου, και οι ηλεκτρικές κιθάρες του Κλέωνα Αντωνίου, αλλά...

Το πρόβλημα ροής και "σιωπών" (τρίλεπτων σιωπών μεταξύ κομματιών, απαράδεκτο) ήταν σοβαρό με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν τα καλά στοιχεία αυτού του προγράμματος αν σε κρατήσουν χαλαρό στην καρέκλα σου. Τα προβλήματα στον ήχο επίσης μου κάνανε τα νεύρα κουρέλια, διότι πιάστηκε ο λαιμός μου από την προσπάθεια που έκανε, για να βοηθήσει τα αυτιά να ακούσουν τι τραγούδαγε ο Κλέων Αντωνίου, για παράδειγμα, ή τι έλεγαν όλοι, όταν μιλούσαν.

Ο Αλκίνοος ξεκίνησε την guest εμφάνισή του με ένα ωραιότατο "Come Together" και συνέχισε με τη δραματική ερωτική ιστορία του "Διπλοπαρκαρισμένου" (του Μιχάλη Σιγανίδη) και Ζιγκουάλα (μάμπο, μμμμ..), και Χατζιδάκι και δικά του τραγούδια και ντουέτα με τη Μάρθα Φριτζήλα (η οποία, να το πω ακόμη μία φορά είναι πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια).

Γενικά πρέπει να πω ότι, ως συνήθως, το πρόγραμμα των Mode Plagal είναι απρόβλεπτο και γεμάτο 'εκπλήξεις' καθώς πάει από τα βλάχικα στα τζαζ κι από τους Beatles στη "Δημητρούλα" κι από 'κει όπου το βγάλει ο δρόμος.

Αυτή τη φορά όμως κάπου στη διαδρομή χάσανε τον συνολικό ρυθμό του προγράμματος και μετά από τρεις και βάλε ώρες σκαμπανεβασμάτων ομολογώ πως κουράστηκα. Ειδικά μετά το 20ο ορχηστρικό "διάλειμμα" μεταξύ τραγουδιών και σιωπών, ήθελα να φύγω.

Παρακαλώ να βγουν οι τανάλιες αμέσως και να αρχίσουν να σφίγγουν πάραυτα. Διότι θέλω να ξανάρθω, να ξαναδώ και να ξανακούσω τη συνέχεια με τους υπόλοιπους Guests αυτού του προγράμματος.
ΥΓ.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή που κάνατε να με διαβάσετε μέχρι εδώ κάτω.

Τελικά αξίζει να πάω;
Αν φτιάξουν τα πράγματα, που είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξουν διότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι έμπειροι άνθρωποι, να πας και να πιεις κι ένα ποτηράκι στην υγειά μου.

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ & Ο ΗΧΟΣ:
Οι Mode Plagal είναι:
1. Θοδωρής Ρέλλος πνευστά
2. Κλέων Αντωνίου  ηλ. κιθάρα
3. Τάκης Κανέλλος  ντραμς
4. Αντώνης Μαράτος  μπάσο
5. Florian Mikouta  πλήκτρα

Οι Walter Testa είναι:
Κλέων Αντωνίου κιθάρα, κρουστά, φωνή
Βασίλης Μαντζούκης banjo, κιθάρα, κρουστά
Αντώνης Μαράτος κοντραμπάσο, ούτι
Φώτης Σιώτας  βιολί, βιόλα
Μάρθα Φριντζήλα τραγούδι

Το πρόγραμμα:
«ΑΛΚΙΝΟΕΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ...»
15-16-17 Δεκεμβρίου
Mode Plagal - Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa.
Τραγουδούν, διασκεδάζουν και... διασκευάζουν παρέα με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη δικά του και δικά τους τραγούδια, κυπριακά παραδοσιακά κι ό,τι βάλει ο νους τους.

«ΟΙ... STAR TOY ΣΙΝΕΜΑ...»
23-24-25 Δεκεμβρίου

Mode Plagal - Μάρθα Φριντζήλα - Walter Testa και ο Νίκος Ζιώγαλας.
Τραγουδούν διασκεδάζουν και διασκευάζουν τραγούδια δικά τους, με παλιά και εντελώς καινούργια τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα και το γλεντάνε κανονικά επί σκηνής με βλάχικα και τραγούδια των Roxy music.

«ΛΙΟΥΛΕ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
«μια τοιχογραφία μ’ επιστρώσεις διαδοχικές, Φράγκικες ή Σλαβικές» Οδυσσέας Ελύτης
29-30-31 Δεκεμβρίου

Mode Plagal- Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa και ο Θανάσης Μωραΐτης.
Η... γνωστή παρέα τραγουδά διασκεδάζει και διασκευάζει a la Mode Plagal και Walter Testa τα τραγούδια της συντροφιά με τον Θανάση Μωραΐτη που μας ταξιδεύει σ’ άλλους χρόνους και τόπους με αρβανίτικα της Ελλάδας και της Κάτω Ιταλίας.

«Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ»
5-6-7 Ιανουαρίου

Mode Plagal - Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa και η Μαρία Φαραντούρη. Gospel, spirituals , μοιρολόγια και ερωτικά παραδοσιακά τραγούδια με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Μάρθα Φριντζήλα στους αυτοσχεδιασμούς, ενώ η υπόλοιπη παρέα δίνει τα ρέστα της ενορχηστρώνοντας, διασκευάζοντας και... τραγουδώντας.

« ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΔΕ ΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ»
12-13-14 Ιανουαρίου

Mode Plagal- Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου Οι νότες δε γυρίζουνε ποτέ στις χορδές για πολλούς λόγους... θα το διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι ακροατές παρακολουθώντας επί σκηνής τη γνωστή παρέα να διασκεδάζει με τραγούδια δικά της και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, διασκευάζοντας τραγούδια ρεμπέτικα, λαϊκά και όχι μόνο.

«ΠΙΛ-ΠΟΥΛ»
19-20-21 Ιανουαρίου

Mode Plagal - Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa μαζί τους ο Ζωρζ Πιλαλί και ο Δημήτρης Πουλικάκος.
Πιλαλί και Πουλικάκος... κι ό,τι ήθελε προκύψει! Γιατί ως γνωστόν τα πολλά λόγια είναι φτώχια αλλά η συγκεκριμένη βραδιά πλούσια και...απρόβλεπτη!

«ΤΟΥΤΟΙ ΦΡΟΥΤΟΙ»
26-27-28 Ιανουαρίου

Mode Plagal - Μάρθα Φριντζήλα -Walter Testa και ο Αργύρης Μπακιρτζής Θα τραγουδήσουν από Elvis μέχρι ρεμπέτικα και ό,τι βγάλει η... τράτα.

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]