Ενα χορευτικό αστέρι στην Ελλάδα!

20.03.2006
Tο νέο αστέρι της αγγλικής, αλλά και της διεθνούς σκηνής του σύγχρονου χορού η "Random Dance" έρχεται για πρώτη της φορά στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2006, τη χορογραφία του πολυβραβευμένου χορογράφου και ιδρυτή της Γουέϊν Μακ Γκέγκορ, "AtaXia".
Πότε: Παρασκευή 31 Μαρτίου, Σάββατο 1 Απριλίου & Κυριακή 2 Απριλίου 2006, στις 20.30
Που: Κέντρο Τεχνών- ACS, Γαρυττού 53, Χαλάνδρι
Τι: Η σημαντικότερη ομάδα σύγχρονου χορού της Μεγάλης Βρετανίας, η RANDOM DANCE με το έργο "AtaXia"
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30
Διάρκεια παράστασης: 60’ , χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: €25, €15 (φοιτητικό)
Πληροφορίες - Εισιτήρια: 210 7234 567, www.ticketservices.gr

Tο νέο αστέρι της αγγλικής, αλλά και της διεθνούς σκηνής του σύγχρονου χορού η "Random Dance" έρχεται για πρώτη της φορά στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2006, τη χορογραφία του πολυβραβευμένου χορογράφου και ιδρυτή της Γουέϊν Μακ Γκέγκορ, "AtaXia". Μία χορογραφία που συνδέει με τον πλέον απολαυστικό και εφευρετικό τρόπο την τέχνη του χορού με διάφορες επιστήμες και τη σύγχρονη τεχνολογία και αποδίδεται ιδανικά από τους εννέα χορευτές της ομάδας. Μετά τις παραστάσεις ακολουθεί ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Η χορογραφία "AtaXia"

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2004 στο θέατρο "Sadler’s Wells" , το λονδρέζικο -ναό του σύγχρονου χορού-, ως αποτέλεσμα της εξάμηνης έρευνας των δυνατοτήτων του ανθρώπινου σώματος από το χορογράφο και την ομάδα του, σε συνεργασία με το Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge το 2003. Γι΄αυτή την έρευνα και τα αποτελέσματά της, ο χορογράφος και η ομάδα του βραβεύτηκαν το Σεπτέμβριο του 2003 από το Συμβούλιο των Καλλιτεχνικών και Ανθρωπιστικών Ερευνών και το Συμβούλιο Τεχνών.
Ο McGregor μελέτησε την "αταξία", τη νευρολογική διαταραχή που καταστρέφει τη σύνδεση μυαλού - σώματος και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του σώματος, την απώλεια ελέγχου της κίνησης των μυών. Εντυπωσιάστηκε από την ενέργεια των ατόμων με τη νευρολογική διαταραχή και δημιούργησε για τους χορευτές της Random Dance την "AtaXia", σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Michael Gordon, που ηχογράφησε το γκρουπ Icebreaker.

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού "Random Dance"

Η ομάδα Random Dance ιδρύθηκε το 1992 από τον πολυβραβευμένο χορογράφο Wayne McGregor και σύντομα έγινε το όχημα με το οποίο ο McGregor ανέπτυξε το ιδιοφυές χορογραφικό του στυλ. Η μείζονος σημασίας τριλογία του McGregor "The Millennarium" (1997), "Sulphur 16" (1998) and "Aeon" (2000) ήταν αυτή που χαρακτήρισε τη Random Dance για τη ριζοσπαστική προσέγγιση της νέας τεχνολογίας,ενσωματώνοντας στη ζωντανή χορογραφία animation, ψηφιακές αναπαραστάσεις, τρισδιάστατη αρχιτεκτονική, ηλεκτρονικό ήχο και εικονικούς χορευτές. Ένα από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα της Random Dance είναι η εκτέλεση χορογραφιών μέσω του Διαδικτύου και η χρήση broadband δικτύων με τη βοήθεια των οποίων δύο ομάδες έχουν τη δυνατότητα να χορεύουν παράλληλα αν και βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Από το 2002, η Random Dance, είναι μόνιμη χορευτική ομάδα στο θέατρο "Sadler’s Wells", στo λονδρέζικο «ναό του σύγχρονου χορού», και υποστηρίζεται από το Συμβούλιο των Τεχνών της Μεγάλης Βρετανίας.