Η Κούνεβα γέμισε συγκίνηση το Ηρώδειο

19.07.2010
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Ηρώδειο, σε ένα εξαιρετικά συγκινητικό κλείσιμο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Ηρώδειο, σε ένα εξαιρετικά συγκινητικό κλείσιμο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Αν και δεν ήταν η ίδια παρούσα στην παράσταση των Rimini Protokoll «Ο Προμηθέας στην Αθήνα», αλλά η φωνή της η οποία «ταξίδεψε» ηχογραφημένη μέσω μιας φίλης της στο κοίλον (φορώντας μια παραμορφωμένη από τη μια πλευρά μάσκα μια γυναίκα «ενσάρκωσε» την Κωνσταντίνα Κούνεβα), μετά τη λήξη της παράστασης βρέθηκε ανάμεσα σε συντελεστές και συμμετέχοντες για να τους ευχαριστήσει.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε στους διοργανωτές του εγχειρήματος Ντάνιελ Βέτσελ και Χέλγκαρτ Χάουγκ.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον χώρο του Ηρωδείου από την υπεύθυνη του χώρου, αλλά και από τη συμπατριώτισσά της υπεύθυνη για τον καθαρισμό του.

Η παράσταση
Οι Ντάνιελ Βέτσελ και Χέλγκαρτ Χάουγκ έστησαν μια παράσταση στην οποία συμμετείχαν 103 Αθηναίοι, άνδρες και γυναίκες από δύο έως 92 ετών.

«Ο Προμηθέας στην Αθήνα» συγκίνησε, άρεσε, γοήτευσε με την ανθρωπιά και την αμεσότητά του, μας έκανε κοινωνούς μιας συλλογικότητας, να αισθανθούμε μέρος ενός συνόλου, πολίτες μιας πόλης μέχρι μία μέρα πριν απρόσωπης.

Η παράσταση μιλούσε και στους κωφάλαλους, αφού είχε απευθείας μετάφραση στη νοηματική.