Η "Φρουτοπία" σύγχρονο μιούζικαλ!

08.05.2006
Οι αγαπημένοι από την τηλεόραση, σπαρταριστοί ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά, σας καλούν να απολαύσετε τις απίστευτες ξεκαρδιστικές περιπέτειες της θρυλικής Φρουτοπίας στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.
Πότε: Σάββατο 13 Μαίου στις 19.00 και Κυριακή 14 Μάιου στις 12.00 και 19.00
Τι: «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά από τη Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης
Τιμή εισιτηρίου: € 15, € 10 (φοιτητικό - παιδικό)


H «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει ως σύγχρονο μιούζικαλ στο κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου απευθυνόμενη σε μικρούς και μεγάλους θεατές.


Η «Φρουτοπία», μυθική χώρα, είναι ευφυέστατος συμφυρμός των λέξεων φρούτο και ουτοπία, δεδομένου ότι στη σειρά κόμικς που γεννήθηκε το 1984 παριστάνονται τα φρούτα να έχουν συγκροτήσει μια φανταστική κοινωνία κατά το πρότυπο των ανθρώπων. Θα εξιχνιάσει ο Πίκος Απίκος το μυστήριο της Φρουτοπίας; Για ποιο λόγο έχει μεταμφιεστεί σε χαρτοσακούλα ο αστυνόμος Κρυψίβουλος; Θα καταφέρει ο Θάνος το κολοκυθάκι να δείρει έναν μανάβη; Ποιον κυνηγάει η υπηρεσία άμεσης βράσης; Ποιο είναι το μυστικό όπλο που ετοιμάζει ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο; Θα γίνει ο Βλάσης το βλίτο Υπουργός Παιδείας της Φρουτοπίας; Για ποιο λόγο τρέχει ο Αρχέλαος το Λαχανιασμένο λάχανο;


Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα του γοητεύουν μικρούς και μεγάλους, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Η «Φρουτοπία», μυθική χώρα, είναι ευφυέστατος συμφυρμός των λέξεων φρούτο και ουτοπία, δεδομένου ότι στη σειρά κόμικς που γεννήθηκε το 1984 παριστάνονται τα φρούτα να έχουν συγκροτήσει μια φανταστική κοινωνία κατά το πρότυπο των ανθρώπων.

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης
Βίντεο: Βασίλης Κεχαγιάς
Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: LimeLights
Σκηνικά: Λίζα Ψωμιάδου
Δημιουργική συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ξένια Αηδονοπούλου, Αλέξανδρος Ευκλείδης, Αμάλια Μπένετ.
Παίζουν: Μαυρουδής Ανθρωπάκης, Ζωή Καραβασίλη, Βασίλης Λιάκος, Έλλη Μερκούρη, Χρίστος Στυλιανού, Θάνος Φερετζέλης, Μιχάλης Φωτόπουλος, Θανάσης Δισλής.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στη «ΜΕΡΙΜΝΑ» , Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.