Ο Τζούλιαν Μπαρνς στο Megaron Plus

09.05.2006
Ετσι, την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Ν. Σκαλκώτας, ο Τζούλιαν Μπαρνς θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Ο διάσημος βρετανός συγγραφέας Τζούλιαν Μπαρνς συναντά το κοινό του στο πλαίσιο του προγράμματος Metropolis: Urban Living in the 21st century, μια συνεργασία του Megaron Plus με το British Council. Η διάλεξη του Τζούλιαν Μπαρνς πραγματοποιείται σε συνεργασία και με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στα ελληνικά του τελευταίου του μυθιστορήματος Άρθουρ & Τζορτζ.

Ετσι, την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Ν. Σκαλκώτας, ο Τζούλιαν Μπαρνς θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Η διάλεξή του θα δοθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει στις 6 μ.μ. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θ’ αρχίσει μισή ώρα νωρίτερα. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μπακουνάκης.


Υπογράφει μερικά από τα πιο ευφυή και απολαυστικά μυθιστορήματα της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας. Έργα που συνδυάζουν μοναδικά το παρελθόν με το παρόν, την αλήθεια με τη μυθοπλασία και προσεγγίζουν με τρόπο αιχμηρό και διεισδυτικό ιστορικές φυσιογνωμίες αλλά και καταστάσεις του σημερινής πραγματικότητας. Ο Τζούλιαν Μπαρνς, ένας από τους σπουδαιότερους βρετανούς λογοτέχνες του 21ου αιώνα, ο συγγραφέας του Παπαγάλου του Φλωμπέρ («ζωγραφίζει» το πορτρέτο του γάλλου μυθιστοριογράφου με ζωντάνια και φιλοπαίγμονα διάθεση μέσα από τα μάτια ενός κοινού και παθιασμένου αναγνώστη του) και του England, England, του «ευαγγελίου του σύγχρονου κόσμου» όπως έχει χαρακτηριστεί, θα βρεθεί στη χώρα μας, προσκεκλημένος του Megaron Plus.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το τελευταίο του βιβλίο Άρθουρ & Τζορτζ που εξερευνά τον δημόσιο βίο του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, δημιουργού του Σέρλοκ Χολμς και την ιδιωτική ζωή ενός άνδρα με το όνομα Τζορτζ Εϊντλτζί.