"Rehearsing...sex" στο Χυτήριο

16.05.2006
«Rehearsing?.sex» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει η "Ομάδα Θεάτρου για την Επίλυση των Συγκρούσεων". Το έργο ανεβαίνει για έξι μόνο παραστάσεις από το Κέντρο Δημιουργικής Γραφής και το θέατρο Χυτήριο.
«Rehearsing...sex» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει η "Ομάδα Θεάτρου για την Επίλυση των Συγκρούσεων". Το έργο ανεβαίνει για έξι μόνο παραστάσεις από το Κέντρο Δημιουργικής Γραφής και το θέατρο Χυτήριο.

Λίγα λόγια για το έργο:
Αν το κρανίο είναι το κάθισμα της σκέψης, τότε καθόμαστε σε αόρατους θρόνους ή σε ταπεινά υποπόδια. Βέβαια ένα υποπόδιο μπορεί να είναι πιο ηγεμονικό από ένα θρόνο.
Υποπόδιο ή υπογλώσσιο;
Αντικαθιστούν τα πόδια τη γλώσσα; Μιλάς με τα πόδια ή περπατάς με τη γλώσσα. Ή στη μία ή στην άλλη περίπτωση αλλάζεις τους κώδικες. Το θέατρο έτσι ή αλλιώς είναι μια συνεχής εναλλαγή κωδίκων. Και οι κώδικες χρειάζονται το θέατρο για να γίνουν πιστευτοί. Όχι εξαιτίας της πίστης αλλά εξαιτίας της ανάγκης. Ανάγκη είναι να δοκιμαστεί το σεξ. Μα τότε που εξαντλείται η ιδιωτικότητα των ανθρώπων; Το σεξ δεν έχει ιδιωτικότητα. Πράττεται μόνο δημόσια. Μόνο εξωτερικά. Όταν οι συνθήκες αλλάζουν και χρειάζεται να μη φαίνεται, να χωράει, τότε χρειάζεται την ανάγκη. Το σεξ είναι ένα τραίνο. Και εσύ επιβάτης ή αποσκευή ή μηχανή ή αυτοματοποίηση ή υπάλληλος του σιδηροδρομικού δικτύου. Φόβος υπάρχει μόνο αν συμβεί εκτροχιασμός. Δηλαδή αλλαγή πορείας. Γιατί η πορεία κανονίζεται από τη σύμβαση της απόστασης. Μπορείς να πάρεις το τραίνο και να πας από το δικό σου σώμα στο δικό σου σώμα. Ή επιστρατεύοντας της άρρητη τρέλα σου, μπορείς να επιτρέψεις τα κόκαλα ενός άγνωστου ζώου που ίσως είναι εσύ ο ίδιος/α, να γίνει προσκεφάλι σε ένα ύπνο όπου οι φύλακες των παιδικών συνόρων καιροφυλακτούν μήπως και ανοίξουν τα συρματοπλέγματα.

Φέτος, η δημιουργική γραφή γίνεται τρόπος σκέψης και έμπνευσης αντί για κείμενα. Τέσσερα μέλη από τις Ομάδες Δημιουργικής Γραφής, συνεχίζουν τη παραμονή τους στη σκηνή («Μήδειες και τις Αρσενικότητες», 2005) και γίνονται φαντάσματα που τα αερίζεις και τα φιλάς στο στόμα για να λυθούν τα μάγια και να πάρεις πίσω ο,τι σου αρπάχτηκε. Αποδεικνύοντας πώς η δημιουργική γραφή γίνεται και έμπνευση και δημιουργική σκέψη.

Παίζουν οι μη-ηθοποιοί: Νατάσσα Καλογεροπούλου, Κώστας Λουκόπουλος, Τζαννής Σιφναίος, Μάρα Στυλιανού.

Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία: Χριστιάνα Λαμπρινίδη.


Παραστάσεις: Κυριακή 4 Ιουνίου έως Παρασκευή 9 Ιουνίου 2006

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Κυριακή 4/6/06 : 21.30
Δευτέρα 5/6/06 : 21.30
Τρίτη 6/6/06 : 21.30
Τετάρτη 7/6/06 : 21.30
Πέμπτη 8/6/06 : 21.30
Παρασκευή 9/6/06 : 21.30

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος : 20 ευρώ
Φοιτητικό : 15 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Θέατρο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44
210-3412313

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ