Ενας Οιδίποδας καρτούν!

25.05.2006
Σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas Theatre ανεβαίνει σε 2 παραστάσεις 26 και 27 Μαϊου στο Εργοστάσιο Τέχνης, η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος».

Tι: Οιδίποδας Τύραννος σε σκηνοθεσία Οσκάρα Κορσουνόβα
Που: Εργοστάσιο Τέχνης- Πάτρα
Πότε: 26 και 27 Μαϊου
Ωρα έναρξης : 21.30
Τιμή εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20 Ευρώ, Ζώνη Β: 10 Ευρώ, Φοιτητικό: 5 Ευρώ

Σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas Theatre ανεβαίνει σε 2 παραστάσεις 26 και 27 Μαϊου στο Εργοστάσιο Τέχνης, η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος».

Πρόκειται για τη σημαντικότερη δουλειά του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, απόλυτα καθαρή ως προς την δραματουργική της δομή και τις προθέσεις του και παράλληλα πολυσυζητημένη για τον τρόπο με τον οποίο καταργεί απόλυτα την όποια σύμβαση σε σχέση με την παρουσίαση μιας αρχαίας τραγωδίας.

Η συγκεκριμένη παραγωγή είναι η απάντηση του Κορσουνόβας στην γενική ερώτηση, του πώς μπορεί σήμερα να παρουσιάζεται αυτή η αρχαία τραγωδία. Παραλληλίζοντας το παράδοξο της εσωτερικής σύγκρουσης του Οιδίποδα μεταξύ αθωότητας και τραγικής ενοχής με την στάση ενός παιδιού, που δεν κατανοεί το γιατί τιμωρείται, ο σκηνοθέτης αποφεύγει το ψυχολογικό δράμα, θεωρώντας το παράδοξο αυτό ως την μηδενιστική θεώρηση του κόσμου που χαρακτηρίζει κάθε τραγωδία. Η μελαγχολία του ήρωα ξεπερνάει κάθε δυνατό πόνο.

Η σκηνοθετική ματιά του Κορσουνόβας ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στην κατανόηση της ουσίας της Σοφόκλειας τραγωδίας και έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, όπου και αν παρουσιάστηκε στην Ευρώπη, γεγονός που αποδεικνύει την πρωτοποριακή θέαση που δημιουργεί δυνατή εστία προβληματισμού με παράγωγο τις φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Παίζουν οι: Dainius Gavenonis, Jurate Onaityte, Remigijus Vilkaitis, Regimantas Adomaitis, Egle Mikulionyte, Irmantas Jankaitis κ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Jurate Paulekaite
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Vida Simanaviciute, Aleksandras Pogrebnojus
ΜΟΥΣΙΚΗ: Gintaras Sodeika
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Eugenijus Sabaliauskas
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΟΣ: Kristupas Sabolius

Γεωργία Οικονόμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ