Χοροροές στη Ρωμαϊκή Αγορά

09.06.2006
«Εν τω μηνί Αθύρ» είναι ο τίτλος της νέας πρωτότυπης παράστασης που παρουσιάζει το χοροθέατρο «Ροές» στις 14 Ιουνίου στη Ρωμαϊκή Αγορά. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ταφικά επιγράμματα του Κεραμεικού, από τη στήλη της Ηγησούς, του Δεξίλεω, της Δημητρίας και Πάμφιλης, από τους ταφικούς θρήνους, από την ποίηση που αποπνέει ο χώρος.
ΤΙ: «Εν τω μηνί Αθύρ» από το Χοροθέατρο Ροές
Πότε- Που: 14 Ιουνίου στη Ρωμαϊκή Αγορά και 20 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων


«Εν τω μηνί Αθύρ» είναι ο τίτλος της νέας πρωτότυπης παράστασης που παρουσιάζει το χοροθέατρο «Ροές» στις 14 Ιουνίου στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα ταφικά επιγράμματα του Κεραμεικού, από τη στήλη της Ηγησούς, του Δεξίλεω, της Δημητρίας και Πάμφιλης, από τους ταφικούς θρήνους, από την ποίηση που αποπνέει ο χώρος.
Η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου.

Την πρωτότυπη μουσική έγραψε Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Τα κείμενα επιμελήθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης. Τα κοστούμια και τα σκηνικά φρόντισε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τη μουσική διδασκαλία έκανε η Δέσποινα Στεφανίδου και τους φωτισμούς επιμελείται ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Χορεύουν οι: Ντανίλο Ζέκα, Δημήτρης Φέρρας, Μιχάλης Παππάς, Ελτον Ντιμρότσι, Τζίνα Καλανζτή, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Εύη Χατζάκη, Λία Τσολάκη, Αννα Γρίμμα.

Στα χορικά μέρη παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Στράτος Αχλάτης, Ελένη Βεργέτη, Κίκα Γεωργίου, Χριστίνα Μαξούρη, Μανόλης Σειραγάκης, Ειρήνη Τζανετουλάκου.

Συνοδεύει το Σύγχρονο Σύνολο των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηνών, με μαέστρο τον αρχιμουσικό Λευτέρη Καλκάνη.