"Οθέλλος" με τον Αιμίλιο Χειλάκη

26.07.2006
O κλασικός «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Δευτέρα 31 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τι: Θέατρο του Νέου Κόσμου - Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Οθέλλος
Ωρα: 21.00
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές Εισιτηρίων (€) Aνω 15, Γ΄20, Β΄30, Α΄40, Διακ. 50

«Πού οδηγεί η μανία για εξουσία, τι είναι ο φθόνος, πώς απλώνεται το Κακό και παρασύρει τους πάντες και τα πάντα, δίκαιους και αδίκους;» Μέσα από αυτά τα ερωτήματα, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και οι αξιόλογοι συντελεστές του Θεάτρου Νέου Κόσμου προσεγγίζουν το σπουδαίο σαιξπηρικό κείμενο.

Ο Οθέλλος, από τα πιο δημοφιλή έργα του Σαίξπηρ, θεωρείται η κατεξοχήν τραγωδία της ερωτικής ζήλιας. Ωστόσο το έργο δεν περιορίζεται στην περιγραφή του ερωτικού αυτού πάθους... εξετάζει ακόμα τη θέση του 'Αλλου, του διαφορετικού, μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία και αποκαλύπτει την τρομακτική δύναμη του Κακού, που συμπαρασύρει στο διάβα του και καταστρέφει κάθε γνήσιο αίσθημα, κάθε αξία αυτής της ζωής.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελος Μέντης
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μαρία Ηλία
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Ερμηνεύουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Γεράσιμος Γεννατάς, Αθηνά Μαξίμου, Λαέρτης Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Κόρα Καρβούνη, Πάνος Πανάγου, Γιώργος Γιαννακάκος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Χρύσα Παπά