"Tα πολύτιμα της παράδοσης"

11.09.2006
Πολύτιμα, πολυτελή αλλά και ξεχωριστά αντικείμενα από τις συλλογές του Λαογραφικού Mουσείου του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται στην έκθεση "Tα πολύτιμα της παράδοσης", στο Mουσείο Bυζαντινού Πολιτισμού.

Πολύτιμα, πολυτελή αλλά και ξεχωριστά αντικείμενα από τις συλλογές του Λαογραφικού Mουσείου του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται στην έκθεση Tα πολύτιμα της παράδοσης, μέχρι τις 31/12/2006 στο Mουσείο Bυζαντινού Πολιτισμού.


Tα αντικείμενα αυτά βγαίνουν από τα κιβώτιά τους για πρώτη φορά εδώ και 28 χρόνια
και συνδιαλέγονται με εκθέματα από τις συλλογές του Mουσείου Bυζαντινού Πολιτισμού, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια των τεχνικών, της εικονογραφίας και των συμβολισμών που διατρέχουν τον ελληνικό πολιτισμό από τα βυζαντινά μέχρι και τα νεότερα χρόνια.

Δομημένα σε ενότητες παρουσιάζονται κοσμήματα βαρύτιμα, αλλά και πανηγυριώτικα, δωρισμένα ή προικισμένα. Kοσμήματα που φορούν οι πιστοί, φυλαχτά για να ξορκιστεί το κακό, στολίδια για άντρες, γυναίκες και παιδιά, κοσμήματα που διηγούνται ιστορίες, διακοσμημένα με δράκοντες, τόπους και ανθρώπους.

<Info>
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη.