«Μονογραφίες» στην αίθουσα Τέχνης Αγκάθι

02.10.2006
Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μονογραφίες» της Ντίνας Κουμπούλη φιλοξενείται στα πλαίσια του 13ου μήνα Φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι.
Τι: Ντίνα Κουμπούλη - Μονογραφίες, 13ο μήνας Φωτογραφίας, Φθινόπωρο 06
Που: Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι
Πότε: 25 Σεπτεμβρίου-13 Οκτώβρη

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μονογραφίες» της Ντίνας Κουμπούλη φιλοξενείται στα πλαίσια του 13ου μήνα Φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι.

Πορτρέτα καθημερινών ανθρώπων που, ζώντας στη σύγχρονη κοινωνική συνθήκη, δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να είναι ο εαυτός τους. Η δουλειά τους, η ιεραρχία, η ευθυγράμμιση με ορισμένα πρότυπα είναι συνθήκες που νομοτελειακά οδηγούν σε αυτή την αλλοτρίωση. Αναγκασμένοι να συμπεριφέρονται πιο πολύ σύμφωνα με τις ανάγκες του ρόλου τους, ζουν σε συνθήκη διχασμού: αυτό που πραγματικά είναι έρχεται αντιμέτωπο με αυτό που θα ήθελαν να είναι. Η πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, αυτό που πραγματικά είναι, είναι καλά κρυμμένη πίσω από την καθημερινότητά τους, τη ζωή τους, τους στόχους τους, τις συμπεριφορές τους;

Πού βρίσκεται όμως αυτή η βαθιά καλά κρυμμένη πίσω από τους κοινωνικούς ρόλους τους ταυτότητα των ανθρώπων; Σίγουρα στις αποσκευές τους. Όσοι πίσω από το προσωπείο του κοινωνικού ρόλου τους ζουν με ένταση τη στέρηση της ελευθερίας τους, δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να πετάξουν το προσωπείο και να ντυθούν την πραγματική ενδυμασία που τους εκφράζει. Την έχουν πάντα μαζί τους.

Μια σειρά φωτογραφιών για την ταυτότητα που είναι καλά κρυμμένη πίσω από τον καθημερινό ρόλο των ανθρώπων - ξένο ρούχο.