«Η Φάρμα των Ζώων» σε πανελλήνια πρώτη

04.10.2006
«Η Φάρμα των Ζώων», το αριστουργηματικό αλληγορικό παραμύθι του Τζωρτζ Όργουελ, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση για παιδιά, από τις «μαγικές σβούρες», σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ, στο θέατρο «ΑΘΗΝΩΝ» την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, και για όλο το χειμώνα.
«Η Φάρμα των Ζώων», το αριστουργηματικό αλληγορικό παραμύθι του Τζωρτζ Όργουελ, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση για παιδιά, από τις «μαγικές σβούρες», σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ, στο θέατρο «Αθηνών» την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, και για όλο το χειμώνα.

Κάποτε, ο αφέντης μιας φάρμας έπαψε να φροντίζει τα ζώα του και τα εκμεταλλευόταν. Εκείνα μη αντέχοντας άλλο, επαναστάτησαν τον έδιωξαν και πήραν τη φάρμα στα «χέρια» τους. Έφτιαξαν τη δική τους Ουτοπία. Τη Φάρμα των Ζώων.

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και ήταν χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Δούλευαν σκληρά, όπως πρώτα, αλλά χωρίς αφεντικά στο κεφάλι τους. Μάθαιναν γραφή και ανάγνωση, χορό και τραγούδι. Μάθαιναν έναν κόσμο καινούριο. Αλλά όχι για πολύ, καθώς σιγά-σιγά οι αρχηγοί τους έγιναν κι αυτοί σαν τα αφεντικά τους και άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα άλλα ζώα. Άρχισαν να μοιάζουν πολύ μ΄αυτό που πολέμησαν: τους άδικους ανθρώπους.

ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ .
ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ.

«Η Φάρμα των Ζώων», του Τζωρτζ Όργουελ είναι το παραμύθι της κοινωνίας των ανθρώπων. Η παράσταση στήνεται σαν παιδικό παιχνίδι, μιας και τα ζώα της φάρμας είναι αγαπημένη αναφορά στα παιχνίδια των παιδιών. Αυτός ο σύγχρονος και τόσο προφητικός παραμυθάς ήρθε να μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους: για τον αγώνα ενάντια στο άδικο, για την ανάγκη για ισότητα και ελευθερία, για την αξία της φιλίας και της συνεργασίας, για τα όνειρα που γίνονται με κόπο πραγματικότητα.

Το CD με τα τραγούδια της παράστασης (βασισμένα σε μελωδίες των Brahms,Smetana,Bizet και Satie) ερμηνευμένα από την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ περιέχεται, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της παράστασης.

Συντελεστές:
Διασκευή -Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά-Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μάσκες Ζώων : Δήμητρα Καίσαρη
Χορογραφίες : Αρετή Μόκαλη
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών : Μάρω Θεοδωράκη
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή : μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Λίλιαν Δακτυλίδη, Δημήτρης Καπετανάκος, Αγλαία Καραβέλα, Δέσποινα Μακρή, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Δημήτρης Πάσσος, Θανάσης Τσαλταμπάσης
Στο ρόλο του Συγγραφέα-Αφηγητή ο Δημήτρης Αδάμης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Από 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. και στις 3.00 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών
Πληροφορίες www.magikessvoures.gr
Τηλ. «μαγικές σβούρες» 210 9853609
Τηλ. Θέατρο «Αθηνών» 210 3312343