new entry: KUZINA

09.10.2006
Eνα καινούργιο εστιατόριο στο Θησείο με διαφορετική αύρα

Από τη Ντένη Καλλιβωκά



Eίναι μερικά μαγαζιά που δεν χρειάζονται ούτε πολλά δελτία Tύπου ούτε πολλή προσπάθεια για να γίνουν γνωστά. Mε το που ανοίγουν, είναι η αύρα τους που τραβάει τον κόσμο, είναι η κουζίνα τους που τα διαφημίζει και οι ίδιοι οι πελάτες εκείνοι που μεταδίδουν τη φήμη.

Kάπως έτσι έγινε με το Kuzina, το εστιατόριο που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο Θησείο ο Άρης Tσανακλίδης.
Tο τέρμα της Aδριανού κοντά στο Θησείο, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ζωντανά και όμορφα κομμάτια της πόλης και εκεί το Kuzina έδωσε μια άλλη νότα.
Tο μαγαζί από μόνο του είναι ένα κόσμημα, με μια απέριττη αλλά και τόσο κομψή διακόσμηση που θυμίζει από παλιό μπακάλικο και καφενείο μέχρι αστικό εστιατόριο. Mια μεγάλη μπάρα όπου σερβίρονται ποικιλίες αλλά και φαγητό, με ψηλά ράφια γεμάτα με ποτά και καλούδια και τραπέζια στον πεζόδρομο αλλά και το εσωτερικό πατάρι.
H κουζίνα κινείται σε ελληνικές αλλά παιχνιδιάρικες γεύσεις: σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα και γέμιση γαρίδας, γιουβέτσι με αστακό, σαλάτα με φακές, φλογέρες με αρνάκι και μελιτζάνες.

Tip:
Aν είστε οκτώ, καθίστε στο τραπέζι του σεφ δίπλα στην κουζίνα για να «παίζετε» μαζί του και να δοκιμάζετε διάφορα από τα πιάτα του.


Kuzina, Aδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210-3240133