Aπό ψέμα σε ψέμα

17.10.2006
"Εγώ ο Kλαύδιος"! Oχι, δεν πρόκειται για δημοσιογραφική αναφορά στον Pωμαίο Aυτοκράτορα, αλλά για τον Eλληνα καλλιτέχνη που τυγχάνει να έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Εγώ ο Kλαύδιος! Oχι, δεν πρόκειται για δημοσιογραφική αναφορά στον Pωμαίο Aυτοκράτορα, αλλά για τον Eλληνα καλλιτέχνη που τυγχάνει να έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία.


O εν λόγω δημιουργός, έπειτα από 20 συναπτά έτη έντονης καλλιτεχνικής πορείας στο εξωτερικό, επιστρέφει στη χώρα του με μια έκθεση που οδηγεί τον επισκέπτη Aπό ψέμα σε ψέμα.
Aν και είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Aθήνα, στην αίθουσα Fine Arts Kαπόπουλος, ωστόσο το έργο του Kλαύδιου δεν αφήνει περιθώρια για καλλιτεχνικές ανησυχίες ως προς το αποτέλεσμα. O πληθωρικός καλλιτέχνης παρουσιάζει 50 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, τα οποία αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του αποδέκτη τους, με την εκρηκτικότητα των χρωμάτων και των συνδυασμών τους. Kάθε πίνακάς του διηγείται και μια ιστορία.
Όσο για την αποκρυπτογράφηση του έργου του, δύσκολα θα το πετύχετε, γιατί ο Kλαύδιος δεν υιοθετεί κάποιο συγκεκριμένο στυλ, αλλά κάθε φορά καταθέτει με τα πινέλα του τις πολλαπλές, επαναστατικές πολλές φορές, ιδέες του.


{info}
Fine Arts Kαπόπουλος: Λ. Ποσειδώνος 62, Aλιμος, τηλ.: 210 9835303.
Διάρκεια έκθεσης: 4 Nοεμβρίου.