«Κόκκινα Πανιά» στο Φούρνο

17.10.2006
Για δεύτερη χρονιά, ο Φούρνος συνεχίζει τη συνεργασία του με τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Ιρίνα Μπόϊκο και παρουσιάζει από τις 21 Οκτωβρίου 2006 και κάθε Σάββατο στις 17.00, το ρώσικο παραμύθι του Αλεξάντρ Γκριν «Κοκκινα Πανιά», σε παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες.
Για δεύτερη χρονιά, ο Φούρνος συνεχίζει τη συνεργασία του με τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Ιρίνα Μπόϊκο και παρουσιάζει από τις 21 Οκτωβρίου 2006 και κάθε Σάββατο στις 17.00, το ρώσικο παραμύθι του Αλεξάντρ Γκριν «Κοκκινα Πανιά», σε παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που μιλά για την αγάπη και τα όνειρα. Για την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που τολμά -παρά τις δυσκολίες- να ονειρεύεται, κι ενός αγοριού που δε φοβάται να κυνηγάει τα όνειρά του.

Οι δύο βασικοί ήρωες του παραμυθιού η Ασόλ και ο Γκρέϊ ζούνε σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Η μικρή Ασόλ ζει με τον πατέρα της σ’ ένα φτωχόσπιτο στην άκρη ενός μικρού νησιού, και προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας τα παιχνίδια που φτιάχνει ο πατέρας της. Ο Γκρέϊ μεγαλώνει σ' ένα κάστρο που δεν υπάρχουν άλλα παιδιά. Αυτή ήταν η εντολή του πατέρα του για να μην έχει επαφή με ανθρώπους κατώτερης τάξης.

Τους χωρίζουν πολλά αλλά έχουν κάτι που τους ενώνει: Πίστη στο όνειρο, γενναιόδωρη ψυχή... κι ένα πλοίο με κόκκινα πανιά που γίνεται αφετηρία για μία πιο όμορφη, πολύχρωμη ζωή.

Για παιδιά έξι ετών και άνω.

Διασκευή-σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο
Φωτισμοί: Γιώργος Μιχελής
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Σκηνικά/κοστούμια/κούκλες: Ιρίνα Μπόικο
Παίζουν: Πέπη Μοσχοβάκου, Άντονυ Μπερκ, Μαρίνα Μανδαλά,

Πρεμιέρα: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2006

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο
Για σχολεία και καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης.
Ώρα παράστασης: 17.00
Ώρα εργαστηρίου: 16.15
Διάρκεια παράστασης: 60'
Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ, 6 ευρώ, για ομαδικές παραστάσεις.


Παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά:

Δημιουργικό εργαστήρι κουκλοθέατρου
:
Σαράντα λεπτά πριν από κάθε παράσταση, η Ιρίνα Μπόικο οργανώνει για τα παιδιά δημιουργικό εργαστήρι και τους αποκαλύπτει τεχνικές και μυστικά... του μαγικού κόσμου του κουκλοθέατρου.


Διαγωνισμός ζωγραφικής... για ‘ανήσυχους’ επισκέπτες
Στο πλαίσιο των παιδικών παραστάσεων, ο Φούρνος και η Ιρίνα Μπόικο διοργανώνουν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ζωγραφίσουν τον αγαπημένο τους ήρωα από την παράσταση και να στείλουν τη ζωγραφιά τους. Οι νικητές θα δουν τα έργα τους στην έκθεση ζωγραφικής στο φουαγιέ του θεάτρου και θα πάρουν δώρο ένα cd με την παράσταση ηχογραφημένη.

Η Ιρίνα Μπόϊκο ζει τα τελευταία 11 χρόνια στην Ελλάδα, έχει διακριθεί για τα έργα που έχει σκηνοθετήσει, με πρόσφατη τη Ειδική μνεία της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ του Βερολίνου (2006) για την ταινία της «Ο κλέφτης».