Τι θα δούμε στο θέατρο τη σεζόν 2006 - 7

23.10.2006
To e-go σας παρουσιάζει τις παραστάσεις που φέτος θα προκαλέσουν αίσθηση στο θεατρόφιλο κοινό.
To e-go σας παρουσιάζει τις παραστάσεις που φέτος θα προκαλέσουν αίσθηση στο θεατρόφιλο κοινό.


"Δύο" στο Θέατρο Παλλάς: Για 20 βράδια εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο Παλλάς θα παρουσιαστεί η νέα παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τον τίτλο "2".
Η πρώτη δουλειά του Τελετάρχη των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το 2004, σηματοδοτεί την επιστροφή στο πεδίο της προσωπικής του έκφρασης μετά από 5 χρόνια.

«Ερρίκος Δ» στη σκηνή Κοτοπούλη: Μετά την καλοκαιρινή «Προετοιμασία μιας παράστασης», το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει σε ολοκληρωμένη, πλέον, μορφή, ένα από τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Ιταλού συγγραφέα και διανοητή Λουίτζι Πιραντέλλο, τον «Ερρίκο Δ».

"Μαμ" στο Αμόρε: Το έργο του Τάκη Σερέφα "Μαμ" παρουσιάζεται στο θέατρο Αμόρε σε σκηνοθεσία της Ελένης Μπόζα με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Πιατά, τον Βασίλη Καραμπούλα, τον Σωκράτη Πατσίκα και την Αννα Καλαϊτζίδου.


«Το Μαγαζάκι του Τρόμου» στο Θέατρο Κιβωτος: Ένα ξεδιάντροπο μυστηριώδες φυτό, μονίμως πεινασμένο, έχει αρχίσει να ανθίζει στο θέατρο Κιβωτός, στο Γκάζι. Έχει όνομα: Το λένε Ωντρεϋ Βου. Από πού ξεφύτρωσε; Τί τρώει; Τί μυστικό κρύβει; Τί συμβολίζει;

«Το «Τρέντυ»... θα σφυρίξει τρεις φορές» στο Θέατρο Χορν: Σε μια στιγμή που η επιθεώρηση περνάει κρίση (σχεδόν λιποθυμάει), στο θέατρο Χορν έρχεται, «Το «Τρέντυ»... θα σφυρίξει τρεις φορές» για να μας θυμίσει πως είναι να σκέφτεσαι, να αντιδράς, με τι εκνευρίζεσαι και με τι γελάς εδώ που έχουμε φτάσει...


"Κατσαρίδα" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου: Το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε μουσική Κώστα Γάκη, κατασκευή σκηνικού Γκάυ Στεφάνου, κοστούμια Γεωργίας Μπαμπαλού, φωτισμούς Χρήστου Τσαμπά.


«Τριαντάφυλλο στο στήθος» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: To έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος», σε σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzales παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.


«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο θέατρο «Βρετάνια-Motorola»: Το έργο του Γουίλλυ Ράσσελ «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» παρουσιάζεται στο θέατρο «Βρετάνια-Motorola», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο και την Ευδοκία Ρουμελιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

"Ο Μαρξ στο Σόχο" στο θέατρο Προσκήνιο. O Άγγελος Αντωνόπουλος υποδύεται τον πασίγνωστο Γερμανό διανοούμενο Καρλ Μάρξ, στον εξαιρετικό μονόλογο του Χάουαρντ Ζιν που θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Προσκήνιο.

«Δέκα Εντολές» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού : Με τον βιβλικό Δεκάλογο, τις «Δέκα Εντολές» ανοίγει φέτος της αυλαία της η Μικρή Σκηνή, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

"Χορεύοντας στη Σιωπή" στο θέατρο Βεάκη: Tο έργο του Αλεχάντρο Κασόνα, "Χορεύοντας στη Σιωπή" (πρωτότυπος τίτλος: "Το Σπίτι με τα Επτά Μπαλκόνια"), ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Βεάκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Καραγεώργου και πρωταγωνιστές τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Βασιλόπουλο και τον Κώστα Αρζόγλου.


«Βαβυλωνία» στο Θέατρο «Μέλι»: Tην Ηθογραφική κωμωδία «Βαβυλωνία» του Κωνσταντινοπολίτη Αγιογράφου Δημήτρη - Χατζή Κωνσταντή Ασλάνη με το ψευδώνυμο Δημήτριος Κ. Βυζάντιος θα παρουσιάσουν η Εταιρεία Θεάτρου «Θεωρήμα» του Γιώργου Χριστοδούλου και η Εταιρεία «4 Εποχές» του Γιάννη Μόρτζου στο Θέατρο «Μέλι».


«Τρελές γαζέλες ... σε ψηλά τακούνια» στο θέατρο Γκλόρια :«Τρελές γαζέλες ... σε ψηλά τακούνια», το έργο του Jean Marie Chevret θα παρουσιαστεί στο θέατρο Γκλόρια σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη με την Αννα Ανδριανού, τη Μαρία Γεωργιάδου και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


"Ψέμα στο Ψέμα" θέατρο «Μουσούρη»: Το "Ψέμα στο Ψέμα", μία από τις πιο απολαυστικές, ζωντανές και με καλό χιούμορ κωμωδίες των τελευταίων ετών παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στο θέατρο «Μουσούρη» με πρωταγωνιστές το αχτύπητο δίδυμο Πέτρου Φιλιππίδη και Παύλου Χαϊκάλη!

«Ιερά Τέρατα» στο Θέατρο «Άλμα»: Tο αριστούργημα του Ζαν Κοκτώ, «Ιερά Τέρατα» θα παρουσιάσει το Θέατρο «Άλμα» το φετινό χειμώνα, σε σκηνοθεσία - διασκευή Γιάννη Μόσχου, μετάφραση Λήδας Γαλανού και την Κατερίνα Μαραγκού στο ρόλο της Έστερ.
"Το Γάλα" στο θέατρο Χώρα: Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία, "Το Γάλα" του Βασίλη Κατσικονούρη θα επαναληφθεί στη Νέα Σκηνή του Εθνικού θεάτρου, στο θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), από τις 18 Οκτωβρίου.

"Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας"στο Θέατρο του Νέου Κόσμου: Mία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προηγούμενης θεατρικής χρονιάς, "Οι Σεξουαλικές Νευρώσεις των Γονιών μας" του Λούκας Μπαίρφους σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου «επιστρέφει» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου!

Γεωργία Οικονόμου