"Καυτός Πάγος" στο θέατρο Εξαρχείων

25.10.2006
Το Θέατρο Εξαρχείων παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια απ’ τις σημαντικότερες σύγχρονες Βρετανίδες θεατρικές συγγραφείς, την Μπράιονι Λέιβερι, ανεβάζοντας το πρόσφατο πολυβραβευμένο έργο της, "Καυτός Πάγος", που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σ’ όλες τις χώρες που παίχτηκε μέχρι τώρα.
Το Θέατρο Εξαρχείων παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια απ’ τις σημαντικότερες σύγχρονες Βρετανίδες θεατρικές συγγραφείς, την Μπράιονι Λέιβερι, ανεβάζοντας το πρόσφατο πολυβραβευμένο έργο της, Καυτός Πάγος, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σ’ όλες τις χώρες που παίχτηκε μέχρι τώρα.

Καυτός Πάγος
Ένα ηλιόλουστο απόγευμα η δεκάχρονη Ρόνα εξαφανίζεται. Η εξαφάνιση της συνδέει τρεις ζωές και φέρνει αντιμέτωπους τρεις ανθρώπους από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Τη μάνα του κοριτσιού, μια ψυχίατρο που μόλις έχασε τον εραστή της, κι έναν μοναχικό σίριαλ κίλερ που ψάχνει για παρέα. Μέσα από μια σειρά γεγονότων που διαδέχονται το ένα τ’ άλλο με καταιγιστικό ρυθμό και ολοένα αυξανόμενη ένταση, τα τρία αυτά πρόσωπα θα κάνουν ένα μεγάλο, οδυνηρό ταξίδι που οδηγεί τελικά στο φως και τη λύτρωση.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ
Ο Καυτός Πάγος είναι μια σύγχρονη σπουδή πάνω στην παθολογία του πόνου, την επιθυμία για εκδίκηση και την ανάγκη για συγχώρεση, γραμμένη σε 32 γρήγορες σκηνές, με εξαιρετική ευαισθησία, πάθος και άφθονο χιούμορ. Η Λέιβερι ξεπερνάει το σκοτεινό θέμα του έργου με τη φωτεινή ματιά της και την ελπιδοφόρα ποίηση που το διαποτίζει.

Η εντυπωσιακή καριέρα που έχει κάνει ο Καυτός Πάγος ξεκίνησε το 1998 στο Birmingham Rep όταν απέσπασε 3 βραβεία για καλύτερο έργο της χρονιάς: το ΤΜΑ, το Barclay, καθώς και το Eileen Anderson Central Award for Best Play. Το 2002 ο σερ Τρέβορ Ναν το ανεβάζει στο Νational Theatre του Λονδίνου κι από κει ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ το 2004 - όπου είχε 4 υποψηφιότητες για βραβεία Τόνυ - και κατόπιν ακολούθησαν παραγωγές σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, στην Αυστραλία, τον Καναδά, αλλά και στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τις Φιλιππίνες, την Ουρουγουάη, το Μεξικό και την περασμένη σεζόν στην Ισπανία και την Τουρκία.

Ο Καυτός Πάγος ανεβαίνει στο Θέατρο Εξαρχείων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 9:00 μ.μ.

Μετάφραση : Αννίτα Δεκαβάλλα
Σκηνοθεσία : Τάκης Βουτέρης
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν : Ανθή Ανδρεοπούλου, Αννίτα Δεκαβάλλα, Τάκης Βουτέρης

Τιμές εισιτηρίων:
22€, 17€ λαϊκή, 14€ φοιτητικό

Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη έως Σάββατο 9μ.μ.,
Κυριακή 7μ.μ. (λαϊκή)