Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

13.08.2010
Μπορεί, όπως όλα δείχνουν, η Ακρόπολη να είναι κλειστή το βράδυ της Πανσελήνου, ωστόσο το Μουσείο της Ακρόπολης ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει την όμορφη βραδιά με μια συναυλία.

Μπορεί, όπως όλα δείχνουν, η Ακρόπολη να είναι κλειστή το βράδυ της Πανσελήνου, ωστόσο το Μουσείο της Ακρόπολης ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει την όμορφη βραδιά με μια συναυλία.

Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παίξουν «Τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 12 τα μεσάνυχτα, στις 24 του μήνα.



Αναφορικά με την Ακρόπολη, η ανακοίνωσή της «Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων» (Π.Ε.Υ.Φ.Α) αναφέρει: «Oι αρχαιοφύλακες δεν επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στις 24/8/10, ημέρα πανσελήνου, ειδικά με τον τρόπο που το ΥΠ.ΠΟ.Τ. χειρίστηκε το θέμα, αγνοώντας τους ίδιους τους εργαζόμενους».

«Σας γνωρίζουμε ότι εντολές του αποφασίζουμε και διατάζουμε για εθελοντική εργασία δεν είναι αποδεκτές. Οι αρχαιοφύλακες έχουν κατά το παρελθόν εργαστεί εθελοντικά (Ολυμπιακοί Αγώνες) και το έκαναν για το καλό της πατρίδας μας και γιατί το ήθελαν και οι ίδιοι. Ενημερώνουμε επίσης ότι οι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που ανακοινώθηκαν από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. πως θα είναι ανοιχτά το βράδυ της πανσελήνου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» συνεχίζει η ανακοίνωση, για να καταλήξει ότι «καλούμε την πολιτική ηγεσία να λειτουργήσει υπεύθυνα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια για το καλό ειδικότερα του τουρισμού μας-πολιτισμού μας και γενικότερα της χώρας μας.

Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη λύση προς όφελος των επισκεπτών και των εργαζομένων».

Από την πλευρά του το ΥΠ.ΠΟ.Τ. τονίζει ότι δεν απαιτήθηκε από κανέναν να δουλέψει δωρεάν, η «πρόσκληση» ήταν για όποιον επιθυμούσε με ανταποδοτικό ένα έξτρα ρεπό. Επίσης, από την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις έγινε γνωστή η αντίδραση των αρχαιοφυλάκων, το ΥΠ.ΠΟ.Τ. δήλωσε την πρόθεσή του να προσπαθήσει να τακτοποιήσει το θέμα, να αναζητήσει τα χρήματα, προκειμένου οι πολίτες να απολαύσουν την πανσέληνο, όπως τα τελευταία χρόνια, πλάι στα μνημεία.