Ο Γιώργος Δημητριάδης στο Planet Music

17.02.2007
Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της ελληνόφωνης ροκ μουσικής, ο Γιώργος Δημητριάδης, αναλαμβάνει να μας μυήσει στη δική του ροκ!
Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Φεβρουαρίου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ


Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της ελληνόφωνης ροκ μουσικής, ο Γιώργος Δημητριάδης, αναλαμβάνει να μας μυήσει στη δική του ροκ και μας ξαναφέρνει στα αυτιά όλα αυτά τα τραγούδια του με τα οποία έχουμε περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια (τουλάχιστον)! Ταυτόχρονα όμως, μας παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ «Ανοιχτά Μαγαζιά», ένα άλμπουμ που φιγουράρει ψηλά στις πωλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και το οποίο είναι διπλό, μαζί του έχει και το soundtrack της ταινίας «Πέντε Λεπτά Ακόμα»! Είναι σίγουρα μια αλλιώτικη αποκριάτικη πρόταση!

Ο Γιώργος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 αλλά σύντομα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και από το 1978 έγινε μέλος της μουσικής της κοινότητας. Στα μέσα των 80ς ήλθε στην Αθήνα και έγινε ο τραγουδιστής των Απροσάρμοστων, για να έρθει το 1993 όπου ο Γιώργος ξεκινάει τη σόλο καριέρα του η οποία και μας έχει συντροφεύσει είτε με τους Μικρούς Ήρωες είτε μετέπειτα. Το νέο διπλό album του Γιώργου Δημητριάδη με τίτλο ?Ανοιχτά Μαγαζιά?, περιλαμβάνει 13 καινούργια τραγούδια στο πρώτο CD και σε bonus στο δεύτερο, περιέχεται το soundtrack της ταινίας ?Πέντε Λεπτά Ακόμα? μαζί με το trailer και το video clip, ?Ζήλια?, από την ταινία. Ο δίσκος αυτός μπορεί να χαρακτηριστεί από έναν 'φρέσκο', σημερινό με την σωστή έννοια του όρου, ήχο, δίνοντας νέες διαστάσεις στην τραγουδοποιία του Γιώργου Δημητριάδη. Όσον αφορά στο ύφος του album, θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν έναν ατόφιο pop/rock δίσκο που σαν αυτόν όμως δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Περιλαμβάνει τραγούδια με λόγια απλά, με καταστάλαγμα ζωής και βιώματος που μιλάνε για την αγάπη, την μοναξιά μας, τον χρόνο που πάντα μας διαφεύγει γιατί τον σκοτώνουμε αντί να τον ζούμε, για ανθρώπους που δεν είναι συμπαθείς γιατί λένε αυτό που πιστεύουν σε μία εποχή που κανείς δεν το κάνει και ξεχνάει τελικά τι πιστεύει ή τι νομίζει ή και τι νοιώθει. Aπό το soundtrack /album έχει ξεχωρίσει το τραγούδι Ζήλια που έχει φτάσει ψηλά στο airplay πολλών ραδιοφώνων, ενώ το νέο single που ξεχωρίζει είναι η μελωδική μπαλάντα Τι Ρόλο Παίζω Εγώ.

Επίσης στο νέο διπλό album υπάρχει και μια διασκευή στο τραγούδι Όταν Θα γεννηθεί ο γιος μου το οποίο ηχογραφήθηκε πέρυσι για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Η μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του album έγινε από τους Θανάση Dzingovic και Γιώργο Χαραντζόγλου και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Γιώργος Δημητριάδης.

www.georgedimitriadis.gr
www.myspace.com/aceface2

Πόρτες: 22.00
Είσοδος: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Planet Music: Αρδηττού 44, Μετς