«Μαύρο σχεδόν κόκκινο» στο Τόπος Αλλού

21.02.2007
Το έργο του Νίκου Κισκήρα «Μαύρο σχεδόν κόκκινο» παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου, η ομάδα «Φτου και Βγαίνω» στο θέατρο Τόπος Αλλού στο πλαίσιο του κύκλου «Πρώτο βήμα στους νέους καλλιτέχνες».
Το έργο του Νίκου Κισκήρα «Μαύρο σχεδόν κόκκινο» παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου, η ομάδα «Φτου και Βγαίνω» στο θέατρο Τόπος Αλλού στο πλαίσιο του κύκλου «Πρώτο βήμα στους νέους καλλιτέχνες».

Η ομάδα - που τη γνωρίσαμε πέρσι την άνοιξη στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων που διοργάνωσε ο Νίκος Καμτσής, με το έργο της Μπελίκας Κουμπαρέλη «Η καλύτερη του κόσμου» - συγκροτήθηκε μετά από τρίχρονη μαθητεία στο μάθημα Σκηνοθεσίας - Υποκριτικής του Δημήτρη Μαυρίκιου στο Θέατρο των Αλλαγών. Στην πορεία της αναζήτησης της, εμπλουτίστηκε από νέα μέλη προκειμένου να εφαρμόσουν όσα διδάχθηκαν και κυρίως όσα ένοιωσαν.

Το έργο που θα παρουσιάσουν φέτος έχει την υπογραφή ενός νέου συγγραφέα, που πραγματεύεται τις σχέσεις ενός ζευγαριού. Όπως λέει και η σκηνοθέτρια Νάσα Χατζή, στην παράσταση παρακολουθούμε «Έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Μέσα σε ένα λεωφορείο. Κοιτάζονται. Ένα λευκό φως τους περιέλουσε. Συνεννοήθηκαν. Βρίσκονται στο σπίτι του, οδηγημένοι από μια ισχυρή, καθαρή επιθυμία. Εκεί η επιθυμία αρχίζει να θολώνει. Τη θολώνει ο φόβος από την οικειότητα. Ενώ τα σώματα επιθυμούν οι ψυχές δεν βολεύονται. Γίνονται επιθετικοί. Συγκρούονται. Συγκρούονται με τα φαντάσματά τους. Και ξαφνικά μες τη σύγκρουση οι ψυχές συναντιούνται. Και οι δύο φοβούνται το ίδιο πράγμα, σαν μέσα σε ανεμοστρόβιλο. Φοβούνται μήπως αγαπηθούν αλλά και φοβούνται μήπως δεν αγαπηθούν. Θα συμφιλιωθούν άραγε με την ιδέα ότι οι φόβοι μας είναι κοινοί
Το έργο του Νίκου Κισκήρα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νάσας Χατζή, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μικιό που έχει και την επιμέλεια κίνησης. Τα σκηνικά είναι της Όλγας Πετίδου, η μουσική επιμέλεια της Μυρτώς Μποκολίνη, οι φωτισμοί του Προκόπη Δάφνου, και η σκηνοθεσία video της Πηνελόπης Μανουσάκη.

Παίζουν: Άντζελα Ελ-Ζέιντ, Δημήτρης Τσιλιφώνης.

Θέατρο Τόπος Αλλού, Αίθουσα Στάθης Σύρος
Κεφαλληνίας 17 -Κυψέλη, Τηλ. 210 8656004
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 11:15 μ.μ., Κυριακή 9:30 μ.μ.
Διάρκεια: 60’
Εισιτήρια: 15, 10 € (φοιτητικό).
Ώρες ταμείου: 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.