Το Ταξίδι μίας Ζωής... στο θέατρο Άνοιξης

22.02.2007
Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει μια παράσταση μεικτών μέσων με τίτλο «Σοφία Λασκαρίδου ? Το Ταξίδι μίας Ζωής». Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα ζωγράφο που άνοιξε τον δρόμο στις γυναίκες, ώστε να έχουν την δυνατότητα φοίτησης στην Σχολή Καλών Τεχνών και που με την ισχυρή, επαναστατική προσωπικότητά της ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς, αλλά και ομότεχνους της εποχής της.
Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει μια παράσταση μεικτών μέσων με τίτλο «Σοφία Λασκαρίδου ? Το Ταξίδι μίας Ζωής». Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα ζωγράφο που άνοιξε τον δρόμο στις γυναίκες, ώστε να έχουν την δυνατότητα φοίτησης στην Σχολή Καλών Τεχνών και που με την ισχυρή, επαναστατική προσωπικότητά της ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς, αλλά και ομότεχνους της εποχής της. Παράλληλα θα είναι μια μελέτη πάνω στην έννοια της μνήμης και της επίδρασής της στον πολιτισμό.

Το κείμενο της παράστασης Σοφία Λασκαρίδου, βασισμένο στην αυτοβιογραφία της καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αρχεία και στον χώρο στενών συγγενών της ζωγράφου, γράφτηκε από τον Γιάννη Μαργαρίτη.

Για την πληρέστερη προσέγγιση του εικαστικού και ποιητικού, στην ζωή και στην τέχνη, επιπέδου του θέματος, η καθαρά θεατρική δράση της παράστασης θα πλαισιωθεί με χρήση προβολών video και επί σκηνής εκτέλεση τραγουδιών από τον Χρήστο Θηβαίο που θα ερμηνεύσει και τον ρόλο του μεγάλου έρωτα της Σοφίας, λογοτέχνη Περικλή Γιαννόπουλου.

Τον ρόλο της πρωτοπόρου Σοφίας Λασκαρίδου θα ερμηνεύσει η Χρυσάνθη Δούζη.

Σε μία εποχή που η μνήμη εξασθενεί με επικίνδυνο ρυθμό, η Σοφία Λασκαρίδου είναι μια παράσταση που με σύγχρονο τρόπο επιχειρεί να επανασυνδεθεί, μέσα από την κατάδειξη του ταλέντου και της ευαισθησίας της σημαντικής καλλιτέχνιδας, με αρχές και αξίες που εξακολουθούν να είναι αιτούμενα μιας κοινωνίας του πολιτισμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία, Κείμενο, Φωτισμοί : Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική : Χρήστος Θηβαίος
Σκηνικά ?Κοστούμια : Δημήτρης Κακριδάς

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σοφία Λασκαρίδου : Χρυσάνθη Δούζη
Περικλής Γιαννόπουλος : Χρήστος Θηβαίος

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή : 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική Είσοδος : 20 €
Φοιτητικό ? Μαθητικό : 12 €