Mind the Gap!

23.02.2007
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου Missing People ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Κύπρο, η Ιωάννα Πάραλη και η ομάδα χορού Landscape επιστρέφουν για την παρουσίαση της νέας παραγωγής της ομάδας με τίτλο Mind the Gap.
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου Missing People ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 9ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Κύπρο, η Ιωάννα Πάραλη και η ομάδα χορού Landscape επιστρέφουν για την παρουσίαση της νέας παραγωγής της ομάδας με τίτλο Mind the Gap.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από τις 9 έως και τις 13 Μαρτίου 2007, στις 22:00, στο Θησείο, Ενα θέατρο για τις τέχνες.

Μετά τις παραστάσεις της Αθήνας, στις 15 Μαρτίου 2007, το έργο «ανοίγει» το πρόγραμμα παραστάσεων της φουάρ για το χορό Danza in Fiera 2007, στη Φλωρεντία.

Tο έργο
Η πλειοψηφία των ανθρώπων λειτουργεί μέσα από διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Κάποιοι επικεντρώνονται στη λογική, ενώ άλλοι στο συναίσθημα. Με άλλα λόγια, χωρίζοντας τον εγκέφαλο στα δύο του ημισφαίρια, θα διαπιστώναμε ότι το αριστερό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, τη συνέχεια στη σκέψη, τον ορθολογισμό, την αντικειμενικότητα και τη σχηματική ανάλυση, σε αντίθεση με το δεξί ημισφαίριο, το οποίο συνδέεται με το τυχαίο, το συμπτωματικό, την ολιστική θεώρηση και ανάλυση και την υποκειμενικότητα.
Εν τούτοις ορισμένοι μπορεί να λειτουργούν ισότιμα μέσα και από τους δύο τρόπους σκέψης. Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι σκέπτονται, δημιουργούν, αναλύουν, αισθάνονται με διαφορετικό τρόπο.
Η λειτουργία του γωνιώδη έλικα (περιοχή του εγκεφάλου) ενεργοποιεί πολλές από τις ανθρώπινες αισθήσεις μαζί. Η όραση, η ακοή, η αφή συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τη συνολική αντίληψη.
Με το έργο Mind the Gap, η ομάδα χορού Landscape διαχειρίζεται εγκεφαλικές πληροφορίες και με άξονες τη μουσική, την κίνηση και τον περιβάλλοντα χώρο δημιουργεί εικόνες-καταστάσεις μέσα από τις οποίες επιδιώκει να δώσει στο κοινό το έναυσμα να διευρύνει τη σκέψη του πάνω στις λειτουργίες του σημαντικού αυτού οργάνου του ανθρώπινου σώματος. Τον εγκέφαλο.

H ομάδα
Η ομάδα χορού Landscape βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο της δραστηριότητάς της. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 2002 από την χορογράφο και καθηγήτρια χορού, Ιωάννα Πάραλη. Με κεντρικά στοιχεία το χορό και το σώμα η ομάδα επιθυμεί να προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους καλλιτεχνικούς και επιστημονικούς οργανισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει στο ενεργητικό της τέσσερις παραγωγές: "Θέση για Δύο" (2002), "Ανθρώπινο Τοπίο" (2003), "Ανθρώπινο Τοπίο revised edition" (2004) και "Missing People" (2005-2006).

MIND THE GAP - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σύλληψη - χορογραφία: Ιωάννα Πάραλη
Μουσική - Live Αυτοσχεδιασμός: Αντώνης Π. - Ανδριάνα Τ.
Δραματουργία: Απόστολος Φράγκος
Σκηνογραφία: Μαρία Βασιλάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αναστασίου
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Φωτογραφίες: Έλενα Κανάκη
Ερμηνεύουν: Στέλλα Ζάννου, Ίριδα Κυριακοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, François Renault, Κατερίνα Σκιαδά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ιωάννα Πάραλη

Παραστάσεις: 9,10,11,12,13, Μαρτίου 2007
Τόπος: Θησείο, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Τουρναβίτου 7 Ψυρρή

Επικοινωνία: 210.3255444, 6944.257671
Κρατήσεις: 210.3255444
Ώρα: 22:00
Είσοδος: €15,00 - 10,00 (φοιτητικό)

Επιπλέον πληροφορίες: Λόγω του περιορισμένου αριθμού παραστάσεων οι κρατήσεις είναι απαραίτητες