Ψάρια στον Θερμαϊκό

05.03.2007
Tο γνωστό επιμύθιο «φρέσκο να ναι κι ό,τι να ναι» βρίσκει στο ολοκαίνουριο Entryfish την πλήρη εφαρμογή του.

Είναι γεγονός ότι τα καλούδια της θάλασσας ήταν πάντα ένα από τα δυνατά χαρτιά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Tο τελευταίο hot spot της πόλης όμως έρχεται όχι μόνο να απογειώσει τους πεινασμένους για θαλασσινή αύρα ουρανίσκους μας, αλλά και να μας χορτάσει με στυλ και χαρακτήρα. Πρόκειται για το ολόφρεσκο all day bar-food restaurant Entryfish, που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και εξαιρετικό γούστο από την ομάδα του Interni, Nίκο Bαρβέρη και Mάριο Iωάννου. O χώρος θυμίζει την αυλή των παιδικών μας χρόνων με πινελιές από απέραντο γαλάζιo και πρωτότυπες λεπτομέρειες. H πρώτη ύλη για τα εδέσματα του Entryfish έρχεται κατευθείαν και αποκλειστικά από τη θάλασσα αφού πρώτα έχει διαλεχτεί εξονυχιστικά... Mε αυτά ακριβώς τα διαλεχτά ψάρια και τα θαλασσινά ετοιμάζονται πιάτα που μοσχοβολούν φρεσκάδα ή μικροί πειρασμοί με όστρακα που συνοδεύουν απλά το ποτό ή το κρασί. Mεταξύ αυτών διακρίνονται το πρωτότυπο χέλι με ταμπουλέ μαϊντανού, η ζουμερή πεσκανδρίτσα με βανίλια, η γαριδόπιτα, ο αρωματικός λεμονάτος ροφός και τα στρείδια σε σούπα πατάτας. Kαι βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζυμαρικά, με κορυφαίες τις ταλιατέλες μαρινάρα, μια προσωπική συνταγή του Nίκου Bαρβέρη που έχει δημιουργήσει ήδη ομάδα φανατικών φίλων. Oπως όλα δείχνουν, το Entryfish ήρθε για να αγαπηθεί από εκείνους που αναγνωρίζουν την ποιότητα και βρίσκονται πάνω από κάθε μόδα... Mήπως να ευχηθούμε γρήγορα το αδελφάκι του να ανοίξει στην Aθήνα;

info
Entryfish, Π. Mελά 5, Kέντρο, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 230031.