Το 2ο Athens Digital Week στην Τεχνόπολη!

25.09.2009
Το 2ο Athens Digital Week, το μεγαλύτερο multi event τεχνολογιών στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη τουΔήμου Αθηναίων από τις 14 έως και τις 18 Οκτωβρίου 2009!
Το 2ο Athens Digital Week, το μεγαλύτερο multi event τεχνολογιών στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη τουΔήμου Αθηναίων από τις 14 έως και τις 18 Οκτωβρίου 2009!

Το event είναι αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες με θεματικές ενότητες: τεχνολογία, καινοτομία, έρευνα, πρόοδος, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, περιβάλλον και οικολογία, προσκαλώντας μαθητές, φοιτητές, gamers, designers, programmers, visual artists, bloggers και virtual communities σε μια μεγάλη γιορτή.

«Το ενδιαφέρον μας για τις νέες τεχνολογίες και για τον τρόπο που συμβάλλουν στην καθημερινότητά μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» κ. Φώτης Ιγνατίου, μας κάνει να επιδιώκουμε την φιλοξενία και την προβολή τέτοιων εκδηλώσεων μέσα από το χώρο της «Τεχνόπολις» που παντρεύει το χθες με το σήμερα, την παράδοση με την εξέλιξη πολύ περισσότερο, δε, όταν την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Δήμος Αθηναίων».

Με τον πυρήνα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ να φιλοξενούνται στην «Τεχνόπολις» (Πειραιώς 100, Γκάζι) και συγκεκριμένα στις αίθουσες: «Γιάννης Ρίτσος», «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Άγγελος Σικελιανός», «Νίκος Γκάτσος», «Αποθήκη», «Σιδηρουργείο» & Προαύλειος χώρος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βασικών και εφαρμοσμένων ερευνών με αναπτυξιακή οπτική από κορυφαίους επιστήμονες και ειδήμονες, διεθνούς φήμης. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν χώροι εκπαίδευσης και εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, εκθέσεις πρωτοποριακών τεχνολογιών, διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης, ενώ θα διεξαχθούν διαγωνισμοί και εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα.

Οι παραπάνω δραστηριότητες καλύπτουν εννέα διαφορετικούς τομείς:

Gaming (ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια online),
Telecom (τηλεπικοινωνίες, Δίκτυα και κινητή τηλεφωνία),
Visual Art (Εφαρμοσμένες Ψηφιακές Τέχνες),
Digital Music (μουσική, δημιουργία και εκτέλεση, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας),
Open Source (λογισμικό ελεύθερης διακίνησης), Robotics (Εφαρμογές Ρομποτικής),
Modding (τροποποίηση, δημιουργία και διακόσμηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων gadgets με ειδικά υλικά) και
Space (Αστρονομία)
Social Networking (Ψηφιακή κοινωνική ζωή/ Διοργάνωση events μέσω twitter και facebook- "Facebook Party & Social Camps")

Ώρες λειτουργίας: 11.00 ? 24.00
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: www.athensdigitalweek.gr