Μήλα, ζάχαρη, κανέλλα, καλοί γίγαντες και πολλά άλλα στον Φούρνο!

25.09.2009
Το θέατρο Φούρνος μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά συνεχίζει τις παιδικές του παραστάσεις για 2η χρονιά και προσθέτει από τον Οκτώβριο τη νέα παραγωγή «Gazon» σε συνεργασία με την ομάδα equipoize για παιδιά από 5 έως 12 ετών.
Το θέατρο Φούρνος μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά συνεχίζει τις παιδικές του παραστάσεις για 2η χρονιά και προσθέτει από τον Οκτώβριο τη νέα παραγωγή «Gazon» σε συνεργασία με την ομάδα equipoize για παιδιά από 5 έως 12 ετών.



Από 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Απριλίου

Μήλα Ζάχαρη Κανέλα
Κάθε Τετάρτη στις 5:00 και Σάββατο στις 11:30
Για παιδιά από 2,5 έως 5 ετών
Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες και ενεργό συμμετοχή των παιδιών

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει? Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού
Σκηνογραφία -Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη; ABC (Alternative Blues Company)
Φωτισμοί: Θέμος Σβορώνος
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού Ματίνα Δημητροπούλου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Διάρκεια της παράστασης: 50’


Υπάρχουν και καλοί Γίγαντες

Κάθε Σάββατο στις 5:00
Για παιδιά από 4 έως 9 ετών

Ένα σύγχρονο multi media παραμύθι σκηνοθετημένο από τον Επίκουρο Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Dr. Μάνθο Σαντοριναίο.

Μια σύγχρονη ιστορία όπου συνδυάζονται η αφήγηση με την προηγμένη τεχνολογία, τις κούκλες και απλά αντικείμενα.
Μια ηθοποιός παρουσιάζει ένα σύγχρονο παραμύθι με ήρωα ένα μικρό αγόρι , τον Λεωνίδα και τον κόσμο της φαντασίας του.
Όταν ο Λεωνίδας μαθαίνει ότι τίποτα δεν ευχαριστεί τους γονείς του, αποφασίζει να βρει μια λύση. Ζητάει την βοήθεια του καλού Γίγαντα ο οποίος αντί να εξαφανίσει τα άσκημα στοιχεία που ενοχλούν τους γονείς του, μεταφέρει το σπίτι του Λεωνίδα στο «πουθενά». Μετά από πολλές περιπέτειες στη χώρα του «πουθενά» ο Λεωνίδας αντιλαμβάνεται ότι και μόνο με τις καλές σκέψεις μπορεί να έχει μια ακόμα ευκαιρία για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Ποια αντικείμενα όμως θα σκεφτεί για μια καινούργια αρχή, γεμίζοντας το πουθενά; Σε αυτό το σημείο τα παιδιά που παρακολουθούν τη παράσταση θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της δράσης για να φτάσει στο τέλος το παραμύθι.
Το έργο αξιοποιεί καλλιτεχνικά διαφορετικές μορφές αφήγησης. Ξεκινά με την πιο απλή μορφή αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορικά και ανθρωπολογικά, με μία αφηγήτρια (παραμυθού ), στη συνεχεία περνάει σε ένα πανόραμα εικόνων και στις τρεις πλευρές της σκηνής που δημιουργούν ένα χώρο με διαφορετικές κλίμακες. Στο χώρο αυτό εμφανίζονται, εκτός από την ηθοποιό - αφηγήτρια, εικονικοί ηθοποιοί, κινούμενα σχέδια μια κουκλοπαίχτρια και οι κούκλες της.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μάνθος Σαντοριναίος (Επίκουρος Καθ. Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Πολυμέσων υπερμέσων)
Ψηφιακή επεξεργασία σκηνικών - προγραμματισμός: Μάνθος Σαντοριναίος, Βούλα Ζώη, Νεφέλη Δημητριάδη, Ζαχαρούλα Χουλιαρά.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ζαϊρη
Παίζει η Στέβη Φόρτωμα

Κουκλοπαίχτρια : Μαρία Τερζάκη
Δημιουργία κούκλας & επιμέλεια κίνησης : ‘Αννα Σαντοριναίου
Εμφανίζονται επίσης οι: Δημήτρης Προύσαλης , Ντίνος Ποντικόπουλος , Ματίνα Δημητροπούλου
Μουσική: Νίκος Συμβουλίδης, Απόστολος Τσατσάκος,Aπόστολος Μπαλής, Μάνθος Σαντοριναίος
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Διάρκεια της παράστασης: 50’



Μια Φάρμα για τα Ζώα
Κάθε Κυριακή στις 5:15
Από την θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» μια παράσταση εμπνευσμένη από την Φάρμα του Τζ. Όργουελ
Για παιδιά από 4 έως 9 ετών

Παράσταση με τρεις ηθοποιούς, κούκλες και συμμετοχή των παιδιών τα οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους για τους ήρωες του έργου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Στη φάρμα των ζώων όλα κυλούν ήρεμα... Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της. Τα ζώα όμως έχουν άλλη γνώμη: και ονειρεύονται τη μέρα που θα ζουν ελεύθερα και ανενόχλητα...

Ένα βράδυ το Όνειρο τους έγινε πραγματικότητα! Να όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν..
Τα ζώα αναγκάζονται να πάρουν αποφάσεις.
Πως θα οργανώσουν την καινούργια τους ζωή...
Σε αυτές τις αποφάσεις τους συμμετέχουν ενεργά και τα παιδιά από το κοινό .
Μέσα από την δράση και το χιούμορ, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη χαρά της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα του καθενός ., σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το πλαίσιο για ένα μάθημα δημοκρατίας.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αστροναύτες
Παίζουν: Δημήτρης Μικιός, Ντίνος Ποντικόπουλος, Αγγελική Τόμπρου
Μουσική: Μάριος Κωστάκης
Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Διάρκεια της παράστασης 65’



Από Οκτώβριο

Gazon

Τσίρκο-Ζογκλέρ-Παντομίμα
Από 18 Οκτώβριο έως 20 Δεκεμβρίου

Κάθε Κυριακή στις 15:00
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Μια φρέσκια, πολύχρωμη και μοναδικά κωμική παράσταση. Περίεργες ισορροπίες, ακροβατικές χορογραφίες και clownesque παντομίμα.
Όταν ο Don και η ξαδελφη του η Madona μπλέξουν σε ένα κήπο... τα λουλούδια, τα μανταρίνια, το γρασίδι, τα ποτιστήρια, και ο 'σκίουρος' τους... έχουν την δική τους άποψη!
Για μια ακόμα φόρα με το Gazon οι equipoize δείχνουν την πίστη τους στην διασκεδαστική και εκπαιδευτική διάσταση του τσίρκου. Ξαφνιάζουν, διασκεδάζουν, χορεύουν, γελάνε με τα παιδιά σε έναν κάπως ποιητικό ρυθμό και μας παρουσιάζουν το... GAZON
Οι equipoize είναι ένα ελληνο γαλλικό ντουέτο ζογκλέρ. Δουλεύουν μαζί από το 2004 και έχουν φτιάξει πολλές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους.
Χρησιμοποιούν την τεχνική του ζογκλέρ (με διάφορα αντικείμενα περίεργα και καθημερινά) και φτιάχνουν ένα νέο είδος παράστασης που συνδέει το θέατρο, το τσίρκο, την παντομίμα και τον θεατρικό κλόουν με πολλές κωμικές χορογραφίες και δεξιοτεχνίες τσίρκου.

Έχουν πάρει μέρος με τα θεάματα τους σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διαγωνισμούς καθώς αποτελούν μέρος του πυρήνα στην καλλιτεχνική δημιουργία παραστάσεων σύγχρονου τσίρκου στην Ελλάδα.
Οι παιδικές τους παραγωγές (Le Parc, Oddwoods, Box in Box out, Gazon) έχουν χρησιμοποιηθεί το 2008 από την εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου παιδείας για την εκπαιδευτική σειρά με θέμα την "Γραμματική". Μια σειρά που θα προβληθεί στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Παίζουν: Marion Renard, Χρήστος Καούκης
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ
Διάρκεια της παράστασης 50’