"Liebestod" στο Κεφαλληνίας

08.03.2007
H παράσταση «Liebestod», μια δραματουργική σύνθεση της Ομάδας OΠΕRA, παρουσιάζεται από την Τρίτη 17 Απριλίου στην Α’ σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.
H παράσταση «Liebestod», μια δραματουργική σύνθεση της Ομάδας OΠΕRA, παρουσιάζεται στην Α’ σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

Ο απόλυτος έρωτας υπάρχει! Συμβαίνει στον Ρωμαίο, την Ιουλιέτα, στον Τριστάνο, την Ιζόλδη, στον Δάφνη, την Χλόη, στον Πελλέα, τη Μελλισάνθη. Σ’ εμάς;

Το να μιλάει κάποιος σήμερα για «απόλυτο έρωτα» μοιάζει γραφικό. Συνήθως, αντιμετωπίζεται με ειρωνεία ή συγκαταβατικότητα. Ο επικίνδυνος έρωτας, ο επαναστατικός, αποτελεί μεν θέμα της τέχνης, όμως στη ζωή καταδικάζεται να εκπροσωπεί την παρορμητική εφηβεία. Εντούτοις, η ερωτική διέξοδος από το «εγώ» αποτελεί άξονα του πολιτισμού μας και αδιέξοδό του.

Η παράσταση κινείται στη σημερινή αδυναμία των προσώπων να υπάρξουν ως ερωτικά αρχέτυπα, να γίνουν «Ρωμαίοι» και «Ιουλιέτες», αν και διακαώς το επιθυμούν. Ο έρωτας ως υπέρτατη μορφή συναισθηματικής ευφυΐας αντιστέκεται στις προσπάθειές τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Δραματουργική σύνθεση: Ομάδα ΟΠΕRA
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, «γύρω-γύρω» (Σταύρος Γασπαράτος, Αλέξανδρος Τσιλφίδης)
Χορογραφία - Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Δραματολόγος: Έλσα Ανδριανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Ερμηνεύουν: Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Δανάη Σαριδάκη, Κωστής Κορωναίος, Νέστωρ Κοψιδάς
Κινηματογραφική Ταινία: Σενάριο - Σκηνοθεσία: Στάθης Αθανασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωστής Κορωναίος
Βοηθός Παραγωγής: Ανδρέας Αθανασίου
Ερμηνεύουν: Λένα Μοσχά, Γιώργος Κοτσιφάκης