21 ομάδες στο 6o φεστιβάλ χορού!

08.03.2007
Πιστό στο ραντεβού του με τους φίλους του χορού, το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει με το ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 16 Μαρτίου ως και τις 31 Μαΐου!
Πιστό στο ραντεβού του με τους φίλους του χορού, το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει με το ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 16 Μαρτίου ως και τις 31 Μαΐου! Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, το 6ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και επιφυλάσσει στο κοινό ένα πλήθος διατυπώσεων, το οποίο υφαίνουν ενδιαφέρουσες εικόνες και ποικίλοι κινητικοί δρόμοι.

Το πρόγραμμά του προβλέπει την εμφάνιση 21 ελληνικών ομάδων χορού, οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσα από ένα σχήμα παράλληλων και κυλιόμενων παραστάσεων, σε 5 κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Έχοντας υιοθετήσει καταρχήν, ένα χαρακτήρα ανοικτό, ο θεσμός εξακολουθεί να λειτουργεί ως «ομπρέλα» για όποιους και όσους -καταξιωμένους ή νεότερους- χορογράφους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτόν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2002, οπότε και ξεκίνησε να πραγματοποιείται, το φεστιβάλ αποτέλεσε ελεύθερο βήμα για περισσότερα από διακόσια πενήντα έργα χορού και για ένα μεγάλο αριθμό δημιουργών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ειδικότερα, φέτος το φεστιβάλ φιλοξενείται από τα θέατρα Αργώ, Θησείον, Ροές, Χυτήριο, και Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.
Περιλαμβάνει πρωτόπαιχτες ή πρόσφατες παραγωγές των ομάδων Αέναον Χοροθέατρο, Αίρεσις, Έλδωρ, Εννιάμορφο, griffόn, Ίασις, Κινητήρας Χοροθέαμα, Κήρα Ιθασυμιγή, Λυδία Λίθος, Μετ’ εμποδίων, Μυία, Νταλίκα, Yelp, Ομάδα Σύγχρονου χορού Πέρσας Σταματοπούλου, omad@nce, Πρόσκαιρη Σύνθεση, Salto Futuro, Seresta, Συνεργείο Τεχνών, Χορευτές του Βορρά και Χοροθέατρο Art με έργα των Daniel Lommel, Γιάννη Μπαγουρδή, Λίλας Ζαφειροπούλου, Τέτης Νικολοπούλου, Ιωάννας Πορτόλου, Ρεγγίνας Αλεξοπούλου, Αντιγόνης Γύρα, Αλεξάνδρας Δανιήλ, Σπύρου Μπερτσάτου, Μαρουσώς Καραλέκα, Άννας και Γαβριέλας Ανυφαντάκη, Βάσως Γιαννακοπούλου, Μαριέλας Νέστορα, Πέρσας Σταματοπούλου, Pierre Tavernier, Ντορίνας Καλεθριανού, Τατιάνας Λοβέρδου, Χριστίνας Μπέσκου, Sylvia Macchi, Παναγιώτη Αργυρόπουλου και Αρτέμιδος Ιγνατίου αντίστοιχα.

Το κυρίως σώμα της διοργάνωσης εμπλουτίζεται, για άλλη μια φορά, από τις παραστάσεις των Νέων Μελών, αλλά και από τις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης που περιλαμβάνουν:

- το πρόγραμμα Ανεξάρτητες Παρουσίες, στο οποίο εντάσσονται έργα, τα οποία προέρχονται είτε από νεοσυσταθείσες ομάδες με πορεία μικρότερη των δύο ετών, είτε από μεμονωμένους δημιουργούς και
- τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 20:30, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Σωματείο τιμά φέτος τη διακεκριμένη σκιτσογράφο Έλλη Σολωμονίδου-Μπαλάνου για τη συνολική προσφορά της στο χώρο του πολιτισμού.