Reggae jam: Soul Fire + Atico Minus + dj set

10.03.2007
Η ομάδα 1 STEP FORWARD παρουσιάζει άλλη μια γιορτή της ρέγγε το Σάββατο 10 Μαρτίου στην Υδρόγειο.
Reggae jam: Soul Fire + Atico Minus + dj set
Σάββατο 10 Μαρτίου
Είδος: ρέγγε
Doors Open: 10.00 μ.μ.
Χώρος: Υδρόγειος
Είσοδος: 10 ευρώ


Η ομάδα 1 STEP FORWARD παρουσιάζει άλλη μια γιορτή της ρέγγε το Σάββατο 10 Μαρτίου στην Υδρόγειο. Θα παίξουν ζωντανά τα σχήματα Soul Fire και Atiko Minus, ενώ μετά τα live θα ακολουθήσει dj set party.

SOUL FIRE

Οι Soul Fire είναι το πρώτο reggae band που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια από τον Βασίλη Σαββόπουλο, a.k.a. Jah Smiley. Tο reggae trio των Jah Smiley (φωνητικά και κιθάρα), King John (ντραμς) και T Wise (μπάσο) τότε άρχισε να παίζει διασκευές κομματιών των Max Romeo, Bob Marley και σύντομα κατάφεραν να γεμίζουν τα live τους με τους δικούς τους roots reggae ρυθμούς. Από τότε έχουν κερδίσει το σεβασμό των reggae fan στην Ελλάδα και θεωρούνται οι πρωτοπόροι της σκηνής.

Το 2004 ήταν η κρίσιμη χρονιά για τους Soul Fire? Ο μεγάλος Mad Professor (της Ariwa Records), εντυπωσιασμένος από τον αυθεντικό τους ήχο, αποφασίζει να κάνει την παραγωγή στο πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Σε αυτό συμμετείχαν διάσημες μορφές της παγκόσμιας ρέγγε σκηνής, όπως ο Sinclair, ντράμερ του συγκροτήματος του Lee Scratch Perry, των Roboticks, στα backing vocals οι Aisha, Cofi και Mafia από Mafia and Fluxy και ο MC Fredi Kruga? σε κομμάτια που θα ακούσουμε ειδικά για αυτό το live. Site: www.soulfire.gr

ATIKO MINUS

Οι ATIKO MINUS (πρώην AmP soundsystem) είναι ένα τριμελές live dub output που είναι μαζί πάνω από μία δεκαετία και είναι από τα πιο δραστήρια ελληνικά σχήματα. Η μουσική τους έμπνευση βρίσκεται στην σύγχρονη ευρωπαϊκή dub σκηνή και στα ανάλογα reggae soundsystems ενώ ο ήχος τους συνδυάζει new roots και old-school dub στοιχεία. Η μπάντα σήμερα: I-mitri στα beats, vocals και effects, Iwisa στη melodica, synths και ο SnD στα electric guitar, mixer, fx. Έχουν παίξει σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία εφτά χρόνια και έχουν συμμετοχή και στα δύο RASTAVIBE Festivals.

Περισσότερα για ένα από τα πιο δραστήρια ελληνικά σχήματα στο: www.atikominus.gr