ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Δεν Ήμουν εγώ εκεί αλλά ήταν η Μαρία

15.03.2007
Κoίτα να δεις τι γίνεται καμιά φορά. Πας σε ένα μαγαζί την πρώτη χρονιά λειτουργίας του κι όλα μέλι. Πάει την επόμενη ο πελάτης κι αρχίζουν τα ζόρια. Ποιος είναι ο ΝΩΝΤΑΣ που "κάνει κουμάντο" στου Πλούταρχου? Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίζω. Γι' αυτό λέω να προγραμματίσω μία επίσκεψη στο Κέντρο Αθηνών. Το κείμενο που θα διαβάσεις μου το έστειλε η "Μαρία" (Τα πλήρη στοιχεία της τα έχω) με e-mail. Είναι ένα από τα πολλά μέιλ που παίρνω με σχετικά παράπονα αλλά κι ένα που περιγράφει μια από τις πιο προκλητικές συμπεριφορές. Κρίμα κι εγώ που νόμιζα ότι ο πολιτισμός είχε πάει πίστα λόγω Πλουτάρχου.. Αίσχος

Κoίτα να δεις τι γίνεται καμιά φορά. Πας σε ένα μαγαζί την πρώτη χρονιά λειτουργίας του κι όλα μέλι. Πάει την επόμενη ο πελάτης κι αρχίζουν τα ζόρια.
Ποιος είναι ο ΝΩΝΤΑΣ που "κάνει κουμάντο" στου Πλούταρχου? Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω. Γι' αυτό λέω να προγραμματίσω μία επίσκεψη στο Κέντρο Αθηνών για να περάσω καλά..
Το κείμενο που θα διαβάσεις μου το έστειλε η "Μαρία" (Τα πλήρη στοιχεία της τα έχω) με e-mail. Είναι ένα από τα πολλά μέιλ που παίρνω με σχετικά παράπονα αλλά κι ένα που περιγράφει μια από τις πιο προκλητικές συμπεριφορές.
Κρίμα, που νόμιζα ότι ο 'πολιτισμός' είχε πάει πίστα λόγω Πλουτάρχου.. Αίσχος


Αγαπητό ήμουν κι εγώ εκεί.

Λοιπόν, το Σάββατο 10/3/2007 κλείσαμε ένα τραπέζι για 6 άτομα για να δούμε τον Γιάννη Πλούταρχο. Η προηγούμενη εμπειρία μας από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ήταν όταν τραγουδουσε στο POSIDONIO που σαν μαγαζί ήταν άψογο και όπου περάσαμε ονειρεμένες νύχτες με έναν από τους αγαπημένους καλλιτέχνες.
Φέτος αποφασίσαμε να πάμε στο κέντρο που εμφανίζεται. Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.


1.- Οι καρέκλες και τα τραπέζια ήταν τόσο στριμωγμένα που για να βγεις έπρεπε να σηκώσεις και το διπλανό τραπέζι και να ανέβεις επάνω στις καρέκλες για να περάσεις.

2.- Ηρθε ο φωτογράφος και έβγαλε κάποιες φωτογραφίες. Οταν γύρισε, διάλεξα 2 τον ρώτησα πόσο κάνουν μου είπε 8 ευρω η μία. Βγάζω λοιπόν και του δίνω 20 ευρώ περιμένοντας τα ρέστα και εκείνος μου λέει 8 ευρώ η μία. Και του λέω 2 είναι οι φωτογραφίες. Οχι, μου λέει είναι 3. Κοιτάω κι εγώ και στην μέση είχε τυπωμένη μία φωτογραφία του Γιάννη Πλούταρχου την οποία χρέωνε επίσης 8 ευρώ. Λες και του είπα εγώ να μου βάλει φωτογραφία του Πλούταρχου μέσα.
Φυσικά δεν τις πήρα.

3.-Το τραπέζι όπως σας είπα στην αρχή, είχε κλειστεί για 6 άτομα. Πλην όμως το ζευγάρι που ήταν να έρθει είχε ένα τροχαίο ατύχημα και δεν μπόρεσε, πράγμα για το οποίο ενημερώσαμε το μαγαζί. Και καθήσαμε 4 άτομα. Μας έφεραν ένα μπουκάλι ουίσκυ και 1/2 μπουκάλι. Τους είπαμε ότι είμαστε 4 άτομα, δεν ίδρωσε το αυτί τους. Και ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Και μας χρεώνουν 240 ευρώ. Ζητάμε από τον σερβιτόρο τον μαιτρ, δεν ερχότανε.
Σηκώνομαι και πηγαίνω επάνω, τον ζητάω, μου εμφανίζεται ένας τύπος, μου λέει "είμαι ο μαίτρ", του λέω ότι εμείς είμαστε 4 άτομα και μας ζητάνε να πληρώσουμε για 6 ενώ τα άλλα δύο δεν ήρθαν και είχαμε ενημερώσει το μαγαζί. Και τότε ακούστετι μου είπε:
"ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, 40 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΗΡΘΑΝΕ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ". Του λέω μου λέτε το όνομά σας;

Και μου λέει "με λένε ΝΩΝΤΑ και εγώ κάνω κουμάντο εδώ μεσα, και αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει, ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ". Να σας πω την αλήθεια, φοβήθηκα, πληρώσαμε τον λογαριασμό, ζήτησα απόδειξη για τα 240 ευρώ και τους έβαλα και γράψανε επάνω ότι αυτά τα λεφτά ήταν για 4 άτομα (η απόδειξη στην διάθεσή σας).

Και φυσικά δεν θα ξαναπατήσουμε το πόδι μας σ΄αυτό το μαγαζί, μ' αυτό το προσωπικό και με αυτή τη συμπεριφορά η οποία δεν αρμόζει σε μαγαζί πρώτης κατηγορίας, αλλά ούτε και στο χειρότερο σκυλάδικο.

Παρεπιπτόντως τον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΓΑΖΙΑ, 1ΗΣ ΚΑΙ 2ΗΣ ΚΑΙ 3ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ.

Σας ευχαριστώ,
Με εκτίμηση,

Μαρία

ΥΓ. Τη Μαρία δεν την γνωρίζω. Την κατάσταση που περιγράφει όμως την αναγνωρίζω.

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]