Επόμενος σταθμός:Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ!

06.10.2009
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της Αθήνας, το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο θεατρικό του βαγόνι από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου την παράσταση « Ο έβδομος σταθμός «Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ».
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της Αθήνας, το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο θεατρικό του βαγόνι από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου την παράσταση « Ο έβδομος σταθμός -Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ». Η υποδοχή του έργου του μεγάλου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά υπήρξε ενθουσιώδης και Πρόκειται για την πιο σύνθετη και φιλόδοξη παραγωγή στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου.

Φέτος η παράσταση η παράσταση επαναλαμβάνεται με ανανεωμένο θίασο εννέα ταλαντούχων ηθοποιών.(Γιάννης Διαμαντής, Μανώλης Σορμαϊνης, Χρύσανθος Καγιάς, Ανδρέας Μαριανός, Κωστής Κορωναίος, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αννέτα Κορτσαρίδου, Τζούλι Τσόλκα, Ηρακλής Κωστάκης.) και η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη.

Από επτά σταθμούς θα περάσουν οι μικροί θεατές-επιβάτες του τελευταίου τρένου που αναχωρεί από μία χώρα όπου ο κυβερνήτης της έχει καταργήσει όλα τα «άχρηστα» και αντιπαραγωγικά επαγγέλματα, τα οποία «χασομερούν» τους ενεργούς πολίτες και δεν τους επιτρέπουν να επιδίδονται σε «εποικοδομητικές» δραστηριότητες, έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία το πενταετές πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της. Τρεις καταζητούμενοι καλλιτέχνες επιβιβάζονται σ’ αυτό το τρένο και κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού ταξιδιού παρουσιάζουν την απρόσμενη ιστορία του πειρατή Μπελαφούσκ.

Τα παιδιά βιώνουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ζουν σαν κανονικοί ταξιδιώτες ένα σιδηροδρομικό θεατρικό ταξίδι στο φυσικό του περιβάλλον, που αρχίζει από την αποβάθρα του σταθμού και το wagon-bar του τρένου με διαβατήρια και εκπλήξεις και συνεχίζεται με πολλά interactive στοιχεία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

O στόχος είναι πέρα από το κυρίως μήνυμά της περί αναγκαιότητας της Τέχνης, να διεγείρει τη δημιουργική φαντασία των παιδιών, να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική αισθητική τους, να αναπτύξει τη γλωσσική τους ικανότητα. Όπως επίσης, να τα εξοικειώσει με το τρένο όχι μόνο ως ένα ιδιαίτερο και διαχρονικό μέσο μεταφοράς, αλλά και ως ένα μέσο πολιτισμού, ένα χώρο που καλλιεργεί την επικοινωνία, τη γνώση και τη φαντασία.

Info

Τι:Παράσταση «Ο έβδομος σταθμός -Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ»

Που: Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ,

Πότε: Σάββατο στις 15:00, Κυριακή στις 11:00. και 15:00

Τηλ για κρατήσεις θέσεων: 210-5298922, 6937-604988

Πρεμιέρα: Σάββατο 24 Οκτωβρίου , 15:00