Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στη Μικρή Επίδαυρο!

14.07.2007
Παρασκευή 13 Ιουλίου
Ρεσιτάλ-Αφιέρωμα στη Μαρία Καλογεροπούλου
Που: Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Παράλληλα με τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών, καθώς και την επαγγελματική της δραστηριότητα ως σολίστ της Λυρικής Σκηνής, η Μαρία Καλογεροπούλου (μετέπειτα Μαρία Κάλλας) συμμετείχε, κατά τη δύσκολη περίοδο 1938-1945, σε μια σειρά από ατομικά και ομαδικά ρεσιτάλ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, συχνά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκεί, η Καλογεροπούλου απέδωσε, με συνοδεία πιάνου, μια σειρά από γνωστές και λιγότερο γνωστές άριες και τραγούδια, συνθετών ξένων, αλλά και Ελλήνων. Την Καλογεροπούλου συνόδεψαν στο πιάνο καλλιτέχνες του διαμετρήματος του μαέστρου Ανδρέα Παρίδη και του συνθέτη Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη.

Φόρο τιμής σ' εκείνες τις απροσδόκητες συναντήσεις και δείγμα αυτού του χαρακτηριστικά πολυδιάστατου ρεπερτορίου αποτελεί η συναυλία που θα δοθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Αφιερώματος του Ελληνικού Φεστιβάλ στα 30 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας.

Τραγουδούν οι νέες, διακεκριμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες Μαρίνα Βουλογιάννη (σοπράνο) - Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο) Λουκία Σπανάκη (σοπράνο), Μαρίνα Φιδέλη (μετζοσοπράνο).
Στο πιάνο ο Θανάσης Αποστολόπουλος.