Το «τραγούδι του Ερωδιού» και στην Αθήνα

29.05.2007
Το «τραγούδι του Ερωδιού» είναι ο τίτλος της πρώτης εφ' όλης της ύλης συναυλίας του Θεσσαλονικιού συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη.
Το «τραγούδι του Ερωδιού» είναι ο τίτλος της πρώτης εφ' όλης της ύλης συναυλίας του Θεσσαλονικιού συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2007, στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια των «Κωνσταντινείων», που οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης της Πλατείας Ιπποδρομίου με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου «Θεοδρόμοι». Στις αποσκευές του ο δημιουργός, κουβαλά τις μουσικές και τα τραγούδια «σχεδόν πέντε» δίσκων.

Της «Λιταίας Πύλης», που κυκλοφόρησε το 1998, του «... και τα μάτια τους στάζουν Καππαδοκία», που κυκλοφόρησε το 2005 και των δύο τελευταίων δίσκων του που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες από την ILP Productions- anemos music art, με τίτλους « metamorphosis » και «το τραγούδι του Ερωδιού». Κοντά σε αυτούς και τα τραγούδια μιας νέας ανέκδοτης δισκογραφικής εργασίας, με τίτλο «Κρινάκια της άμμου», που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί στην Αθήνα την Τρίτη 29 Μαΐου 2007, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), στις 8:00μ.μ.

Θα τραγουδήσουν: ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος , ο Γιώργος Καλογήρου, η Μελίνα Κανά , ο Μιχάλης Παπαζήσης, ο Ανδρέας Σμυρνάκης και ο Μανώλης Χατζημανώλης και ο Φώτης θεοδωρίδης. Κείμενα και ποίηση θα διαβάσει ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης Για τον Χρυσόστομο Σταμούλη, τις μουσικές και το τελευταίο του βιβλίο θα μιλήσουν ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ο ζωγράφος Γιώργος Κόρδης και οι εκδότες Δημήτρης Κόκκινος και Γιάννης Παπακαρμέζης Και εδώ τις μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης ντύνουν οι εικόνες του Γιάννη Παπακαρμέζη και οι ζωγραφιές του Νικόλα Μπλιάτκα

ΙΑΝΟΣ αλυσίδα πολιτισμού (Σταδίου 24, Αθήνα): www.ianos.gr

Γενική είσοδος 15 €, φοιτητικό 10 €