Νέες εμπειρίες

05.06.2007
Σας αρέσει να πηγαίνετε σε καινούργια εστιατόρια; Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις; Ιδού μερικά από τα τελευταία updates που πρέπει να φροντίσετε να κάνετε στην Αθήνα.

Πιλ Πουλ - JrOme Serrs

H μεγάλη μετακίνηση της φετινής σεζόν και ταυτόχρονα μια κίνηση-κλειδί, αφού ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της Αθήνας, ένα εστιατόριο με μοναδική θέα, απέκτησε ένα σεφ που με την άφιξή του έφερε μέσα σε τρεις μόλις μήνες ένα αστέρι Michelin.

Η κουζίνα του Jrme Serrs είναι κλασικά γαλλική και γευστική, με έντονη χρήση της τρούφας. Πιάτα όπως το φουαγκρά σε φύλλο από λάχανο με χυμό από πορτοκάλι και crme brle από φουαγκρά κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η θέα του με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο από τις βεράντες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μοναδική.

Απ. Παύλου 51, τηλ. 210-3544000

Ρasaji

Είναι από τα μαγαζιά στα οποία πρέπει να πας, για να απολαύσεις το στυλάτο εσωτερικό με την αφαιρετική διακοσμητική διάθεση και να χαζέψεις τον κόσμο που πηγαινοέρχεται στη στοά μέσα από τη μεγάλη τζαμαρία ενώ γεύεσαι καλοφτιαγμένα πιάτα με τη λογική του μεζέ (με το χέρι ή με το πιρούνι, όπως τα χωρίζει ο κατάλογος). Τα πιάτα που δημιουργεί η Νένα Ισμυρνόγλου είναι καλοφτιαγμένα και ενώ είναι απλά έχουν κάποια στοιχεία που τους προσδίδουν μια τσαχπινιά.

City Link, Στοά Σπυρομήλιου, τηλ. 210-3220714

Il Salotto

Επειδή στην Αθήνα δεν υπάρχουν αρκετά καλά ιταλικά εστιατόρια με σωστό al dente στα μακαρόνια και καλά χυλωμένο ριζότο, όταν πετυχαίνουμε ένα καινούργιο το θεωρούμε λαχείο! Ενα τέτοιο είναι και το Il Salotto, ένα ιταλικό στη θέση του παλαιού Spuntino, με λιτό και περιποιημένο περιβάλλον. Εδώ δοκίμασα ένα από τα καλύτερα ριζότο, με φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι και τυρί μασκαρπόνε, άψογα χυλωμένο, ιδανικά al dente, τοποθετημένο μέσα σε ένα καλαθάκι από παρμεζάνα που έλιωνε. Οι ιδιοκτήτες έζησαν χρόνια στην Ιταλία (στην Πεσκάρα) και γνωρίζουν καλά τα μυστικά της βέρας ιταλικής κουζίνας.

Μπότσαρη 13, Γλυφάδα, τηλ. 210-8948397